Thursday, 27 October 2011

ႏွလံုးႏွင့္ ကိုယ္ခႏၶာက်န္းမာေရး

http://www.viscoimages.com/photo/123783-Student-guy-eating-an-apple.jpghttp://www.answerfitness.com/wp-content/uploads/Fit_Woman_With_Apple_2.jpg

ခႏၶာကိုယ္ရွိ အဆီပိုမ်ားေလ်ာ့က်ေစရန္ ကုိယ္ခံအားကို တုိးပြားေစကာ ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူျပဳႏုိင္ေသာ အစားအစာအခ်ိဳ႕ကို ေဖာ္ျပလုိက္ပါသည္။

၁။ ပန္းသီး
ပန္းသီးကို တစ္ေန႕တစ္လံုး ပံုမွန္စားသံုးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္ကို ဥပါဒ္ေပးႏုိင္ေသာ အဆီမ်ားကို ၂၃ရာခိုင္ႏူန္းခန္႔ ေလ်ာ့ခ်ႏုိင္သည္။ တစ္ႏွစ္ခန္႔႔ပံုမွန္စားသံးေသာ သူမ်ားတြင္ အစားမဆင္ျခင္သည့္တုိင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္တျဖည္းျဖည္း ေလ်ာ့က်ေနေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႕ရွိရသည္။

၂။ အျမစ္မ်ား
မံုလာဥနီ၊ အာလူး၊ ပိန္းဥႏွင့္ ကန္စြန္းဥတုိ႔သည္ ကိုယ္ခံအားကိုတုိးျမွင့္ေစမည္ ဗီတာမင္ႏွင့္ သတၱဳဓာတ္မ်ား ၾကြယ္၀ၾကသည္။ အရသာလည္းရွိ၍ အာဟာရလည္း ၾကြယ္၀ေသာ ၎အစားအစာမ်ားသည္ သာမန္လူမ်ားအတြက္ ေကာင္းမြန္ေသာ္လည္း အဆစ္နာေရာဂါ ရွိသူမ်ားအတြက္မူ မသင့္ေတာ္ေပ။

၃။ သစ္ေတာ္သီး
အျခားအရည္ရႊမ္းေသာ အသီးအႏွံမ်ားကဲ့သို႔ပင္ သစ္ေတာ္သီးမ်ားသည္လည္း ဗီတာမင္ၾကြယ္၀ရုံမွ်မက အရြယ္မတုိင္ခင္ အုိမင္းရင့္ေရာ္မူကိုလည္း ကာကြယ္ေပးသည္။ အစိမ္းထက္ သစ္ေတာ္သီးအမွည့္က ဗီတာမင္ပါ၀င္မူ ပိုမ်ားသည္။ အမွ်င္ဓာတ္လည္း မ်ားေသာေၾကာင့္ အူမၾကီးႏွင္ ့ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ မ်ားစြာ အေထာက္အကူျပဳေလသည္။


No comments:

Post a Comment