Wednesday, 7 March 2012

ပဲကတၱီပါ ခ်ဥ္စပ္မဆလာ (၀ိုက္ဖီ)


ပဲကတၱီပါခ်ဥ္စပ္မဆလာက ထမင္းနဲ႔ စားလိုသူေတြလည္း စားႏုိင္သလုိ အေပ်ာ္စာ အျဖစ္လည္း သံုးေဆာင္ႏုိင္တာပါ။ နယ္ျမိဳ႕ေတြမွာ ဆုိရင္ေတာ့ လုပ္အားေပးပြဲေတြ၊ ဘုရားပြဲေတြမွာလာတဲ့ လူတုိင္းကိ ုေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ တြဲဖက္ဧည့္ခံေလ့ရွိတဲ့ အစားအစာတစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။



လုိအပ္တာေတြကေတာ့ ပဲကတၱီပါျပဳတ္ျပီးသား ၁၀-က်ပ္သား၊ မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ အနည္းငယ္၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ အနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးၾကမ္း အနည္းငယ္၊ မဆလာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီတုိ႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။


အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ကို ဆီသတ္ပါမယ္။ ျပီးရင္ ငရုတ္သီးခြဲၾကမ္း၊ မဆလာ၊ ပဲကတၱီပါျပဳတ္တုိ႔ကို အစဥ္လုိက္ထည့္ျပီး ေနာက္ဆံုးမွ ေရနဲ႔ေဖ်ာ္ထားတဲ့ မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ကို ထည့္လုိက္ပါ။ အခ်ဥ္ကို လုိသေလာက္ခ်ိန္ဆထည့္ျပီးမွ အငန္အတြက္ ဆားထည့္ျပီး အရသာေတြ အားလံုးအေနေတာ္ဆုိရင္ မီးဖုိေပၚက ခ်လုိ႔ရပါျပီ။။


ဒါဆုိရင္ အရသာျပည့္စံုတဲ့ ပဲကတၱပါခ်ဥ္စပ္မဆလာကို ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ တြဲဖက္လုိ႔ ေန႔ခင္းေန႔လယ္ အဆာေျပ ျပင္ဆင္သံုးေဆာင္ႏုိင္မွာပါ။

No comments:

Post a Comment