ဒီတစ္ခါေတာ့ အသားငါးေတြ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ရတာျငီးေငြ႕ေနသူအတြက္ လက္သုပ္စာတစ္မ်ိဳးကို စီစဥ္ထားပါတယ္။ အညာေဒသေတြမွာေတာ့ ခါၾကက္ဥလုိ႔ေခၚတဲ့ မုန္လာဥနီကို သုပ္ထားတဲ့ မုန္လာဥနီသုပ္ ဒါမွမုတ္ ခါၾကက္ဥသုပ္ ျဖစ္ပါတယ္။
မုန္လာဥနီသုပ္ဖုိ႔ ႏုျပီး လတ္ဆတ္တဲ့ မုန္လာဥနီ ၃ဥ၊ ေျမပဲဆန္ အနည္းငယ္၊ ပုစြန္ေျခာက္ အနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္နဲ႕ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္တို႔ပဲ လုိအပ္ပါတယ္။ ေနာက္ အေရးာကီးတာက အမွ်င္ေသးေသးေလးေတြ ထြက္ေအာင္ျခစ္လုိ႔ရမယ့္ စိန္ခလုတ္ထက္ထက္ေလးလည္း အိမ္မွာရွိဖုိ႔ လုိအပ္ပါမယ္။
ေရသန္႕သန္႕စင္ျပီးတဲ့ မုန္လာဥနီေတြကို အေပၚယံ အညစ္အေၾကးေတြ ဖယ္ပစ္တဲ့ အေနနဲ႕ ထံုးစံအတုိင္း ဓားနဲ႕ျခစ္လုိက္ပါမယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ စိန္ခလုတ္နဲ႕ အမွ်င္ေသးေသးနဲ႕ တုိတုိေလးေတြရေအာင္ျခစ္ပါမယ္။ အမွ်င္ေသးျပီး မရွည္မွလည္း သုပ္တဲ့အခါ ႏူးႏူးညံ႔ညံ့နဲ႕ ေထြးေထြးေလး ျဖစ္ေနေစမွာပါ။
မုန္လာဥနီေတြျခစ္ျပီးျပီဆုိရင္ေတာ့ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီသံုးလံုးေလာက္ကို ေမႊျပီး ရဲေနေအာင္ ေၾကာ္ေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ကို သပ္သပ္ ဖယ္ထားျပီး ခုနျခစ္ထားတဲ့ အထဲကို ေျမပဲဆန္၊ ငရုတ္သီး၊ ပုစြန္ေျခာက္တုိ႔ကို ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္နဲ႕ ဆားလည္းထည့္ပါမယ္။
သတ္သတ္လြတ္စားခ်င္တဲ့ သူေတြကေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႕ ငံျပာရည္ကို ေရွာင္ျပီး သုပ္လုိ႔ရပါတယ္။ အားလံုးထည့္ျပီးသြားလုိ႔ သံပုရာသီးႏွစ္စိပ္ေလာက္ ညွစ္ျပီးနယ္ဖတ္ အရသာျမည္းၾကည့္ျပီး အေနေတာ္ပဲ ဆုိရင္ေတာ့ အေပၚယံကေန ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီေတြကို ျဖဴးေပးလုိက္ရုံပါပဲ။ အရသာလည္းရွိ က်န္းမာေရးနဲ႕ ညီညြတ္တဲ့ မုန္လာဥနီသုပ္ကို တစ္ပတ္ တစ္ခါေလာက္ သုပ္စားသင့္ပါတယ္လုိ႔ အၾကံျပဳ တုိက္တြန္းလိုက္ရပါတယ္ရွင္။
ေရသန္႕သန္႕စင္ျပီးတဲ့ မုန္လာဥနီေတြကို အေပၚယံ အညစ္အေၾကးေတြ ဖယ္ပစ္တဲ့ အေနနဲ႕ ထံုးစံအတုိင္း ဓားနဲ႕ျခစ္လုိက္ပါမယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ စိန္ခလုတ္နဲ႕ အမွ်င္ေသးေသးနဲ႕ တုိတုိေလးေတြရေအာင္ျခစ္ပါမယ္။ အမွ်င္ေသးျပီး မရွည္မွလည္း သုပ္တဲ့အခါ ႏူးႏူးညံ႔ညံ့နဲ႕ ေထြးေထြးေလး ျဖစ္ေနေစမွာပါ။
မုန္လာဥနီေတြျခစ္ျပီးျပီဆုိရင္ေတာ့ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီသံုးလံုးေလာက္ကို ေမႊျပီး ရဲေနေအာင္ ေၾကာ္ေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ကို သပ္သပ္ ဖယ္ထားျပီး ခုနျခစ္ထားတဲ့ အထဲကို ေျမပဲဆန္၊ ငရုတ္သီး၊ ပုစြန္ေျခာက္တုိ႔ကို ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္နဲ႕ ဆားလည္းထည့္ပါမယ္။
သတ္သတ္လြတ္စားခ်င္တဲ့ သူေတြကေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႕ ငံျပာရည္ကို ေရွာင္ျပီး သုပ္လုိ႔ရပါတယ္။ အားလံုးထည့္ျပီးသြားလုိ႔ သံပုရာသီးႏွစ္စိပ္ေလာက္ ညွစ္ျပီးနယ္ဖတ္ အရသာျမည္းၾကည့္ျပီး အေနေတာ္ပဲ ဆုိရင္ေတာ့ အေပၚယံကေန ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီေတြကို ျဖဴးေပးလုိက္ရုံပါပဲ။ အရသာလည္းရွိ က်န္းမာေရးနဲ႕ ညီညြတ္တဲ့ မုန္လာဥနီသုပ္ကို တစ္ပတ္ တစ္ခါေလာက္ သုပ္စားသင့္ပါတယ္လုိ႔ အၾကံျပဳ တုိက္တြန္းလိုက္ရပါတယ္ရွင္။
No comments:
Post a Comment