Friday, 29 October 2010

မာလာဖူး

ျမန္မာအမည္ - မာလာဖူး

မြန္အမည္ - KHA POOT

ရွမ္းအမည္ - ေမာက္ေအာင္

အပင္ငယ္မ်ိဳးျဖစ္၍ ႏွစ္ရွည္ခံပင္ ျဖစ္သည္။ အပြင့္မွာ အျဖဴေရာင္ႏွင့္ ပန္းေရာင္ ႏွစ္မ်ိဳးရွိသည္။ အသီးမွာ လံုး၀ုိငး္၍ အေစ့မ်ားစြာ ပါရွိသည္။ နႏြင္းပင္ႏွင့္ ေရာ၍ ေပါက္ေရာက္ျပီး ဥသည္။ အ၀ါႏုေရာင္ ျဖစ္သည္။ အရသာမွာ ပူ၍ ခါးသက္သက္ရွိသည္။ မုိးရာသီတြင္ စားသံုးႏုိင္သည္။ မာလာဖူးကို ျပဳတ္၍ လက္သုပ္ လုပ္စားျခင္းျဖင့္ ၀မ္းေဖာ၀မ္းေရာင္ ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္းသည္။

No comments:

Post a Comment