Saturday, 30 October 2010

သီဟုိဠ္သရက္

ျမန္မာအမည္ - သီဟုိဠ္သရက္

ပင္စည္သည္ျပန္႕ျဖာလ်က္ရွိျပီး ပင္စည္မွ ႏုိ႕အေရာင္ အေစးမ်ားထြက္သည္။ အရြက္ဘဲဥပံုရွိသည္။ ရြက္ထိပ္ပိုင္း ခ်ိဳင့္သည္။ အလက္ႏုေသာ အကိုင္းတုိ႔၏ ထိပ္မွ ပန္းပြင့္သည္။ အပြင့္သည္ ေမႊးၾကိဳင္သည္။ အသီးမွာ ႏွစ္ပုိင္းျဖစ္သည္။ မွည့္ေသာအခါ နီ၀ါေရာင္ ရွိသည္။ အသီးမွည့္ကို စားနုိင္ျပီး အရသာမွာ ခ်ိဳ၍ အနည္းငယ္ ဖန္သည္။ ဒုတိယပုိင္းျဖစ္သည့္ အေစ့သည္ ၁-လက္မ မွ ၁ ဒသမ ၅-လက္မ အထိရွည္၍ အသီး၏ အျပင္ဘက္တြင္ ေနသည္။ အေစ့ကို ေလွာ္စားႏုိင္သည္။ အေစ့ခြန္သည္ခါး၍ အဆိပ္ပါရွိသည္။ အရြက္ႏုကိုလည္း တုိ႔ျမွဳပ္စားႏုိင္သည္။ အသီးမွည့္ကို မုိးဦးက်တြင္ စားသံုးႏုိင္သည္။ အရြက္ႏုကို ရာသီမေရြး စားနုိင္သည္။ အသီး၏ သတၱဳရည္ျဖင့္ အနာေပါက္ကို ထည့္လိမ္းေပးပါက အနာေပ်ာက္ကင္းသည္။

No comments:

Post a Comment