Wednesday, 7 March 2012

ငါးငါးေပါင္းေၾကာ္ (၀ုိက္ဖီ)

သည္တစ္ခါမွာ အေပ်ာ္စာ အေၾကာ္ေလးပဲ စီစဥ္ထားပါတယ္။ စားေနက် အေၾကာ္ပံုစံမ်ိဳးစံုေတြထဲကမွ ငါးၾကင္းျဖဴနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ တြဲဖက္ျပီးေၾကာ္တဲ့ ငါးငါးေပါင္းေၾကာ္နည္းေလးကို ေျပာျပပါရေစ။ ငါးငါးေပါင္းေၾကာ္အတြက္ ငါးၾကင္းျဖဴ အသားလႊာ ၁၀က်ပ္သား ခ်င္းနဲ႕ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေရႊလိပ္ျပာအေၾကာ္မူန္႕တုိ႔ပဲလုိပါတယ္။
ငါးၾကင္းျဖဴ၀ယ္တဲ့အခါ ဗုိက္အသားကိုပဲ လႊာျပီး၀ယ္ပါ။ ၀ယ္ျပီးသား အသားလႊာကို အိမ္ေရာက္မွ ပါးပါးေလးေတြလွီးျပီး ဆား နႏြင္း နယ္ထားေပးပါ။ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ စပါးလင္ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားတာကိုလည္း ငါးထဲကိုထည့္နယ္ျပီး နွပ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။ စေၾကာ္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ေတာ့ နယ္ထားတဲ့ ငါးအသားျပားေသေသးေလးေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္ကို မုန္႕နစ္ထဲ ေရာနယ္လုိက္ျပီးမွ ဆီပူထဲကို အရြယ္ေတာ္ အျပားေလးေတြ ၀ုိင္းထည့္ေၾကာ္ပါမယ္။ မုန္႕ႏွစ္ အ၀ိုင္းေလးေတြလုပ္တဲ့အခါ တစ္ခုခ်င္းစီမွာ ငါးနဲ႔ၾကက္သြန္နီမွ်မွ်တတပါေအာင္ထည့္ဖုိ႔လုိပါတယ္။

ငါးငါးေပါင္းေၾကာ္ေလးေတြရျပီဆုိရင္ေတာ့ အေၾကာ္ပူပူေလးနဲ႕ အလုိက္ဖက္ဆံုးျဖစ္မယ့္ မန္က်ည္းခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ႕ တြဲဖက္စားသံုးမယ္ဆုိရင္ ၾကက္သြန္အခ်ိဳနဲ႕ လတ္ဆတ္တဲ့ ငါးၾကင္းအရသာခ်ိဳခ်ိဳက တစ္ကယ့္ကို ခံတြင္းေတြ႕ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment