၀က္ေခါင္းသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
၀က္ေခါင္းႏုႏု = တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၁ဥ
ၾကက္သြန္နီ = ၁၀လံုး
သခြားသီး = ၂လံုး
ေရွာက္ရြက္ = ၁စည္း
ပဲမူန္႕အက်က္ = အနည္းငယ္
ဆီ = အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္
သၾကား = အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ၀က္ေခါင္းကိုျပဳတ္၊ အေနေတာ္ျပဳတ္ပါ။
- အရမ္းႏူးလွ်င္ ၀က္ေခါငး္သုပ စားမေကာင္းေတာ့ပါ။
- ျပဳတ္ျပီး၀က္ေခါင္းမ်ား ဆယ္ယူပါ။
- မီးဖိုေပၚတြင္ ဆီအိုးတည္ျပီး ၀က္ေခါင္းမ်ားကို အနည္းငယ္ေၾကာ္ပါ။
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
- ေၾကာ္ျပီးလွ်င္ အတံုးေသးေသးလွီးပါ။
- ထုိ႔ေနာက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြားသီး၊ ေရွာက္ရြက္၊ ေဖ်ာ္ထားေသာ အခ်ဥ္ရည္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ပဲမူန္႕အက်က္မ်ားထည့္၍ သုတ္ပါ။ အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္း လွီးထည့္၍ သုပ္စားပါ။
၀က္သားသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
၀က္သား သံုးထပ္သား = ၃၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နိ = ၅လံုး
ေရွာက္ရြက္ = ၁၀ရြက္
ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္
ပဲမူန္႕အက်က္ = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
သခြားသီး = တစ္လံုး
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
သၾကား = အနည္းငယ္
ျပဳဳလုပ္ပံု -
- ၀က္ေခါင္းသုပ္ပါအတုိင္း ငရုတ္ဆီအခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။
- ၀က္သားမ်ားကို ေရေဆးျပီး ဆား။ နႏြင္းႏွင့္ စင္းခတ္မူန္႕တုိ႔ျဖင့္ နယ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ ျပဳတ္ပါ။
- ျပဳတ္ျပီးအသားမ်ားကို ဓားျဖင့္ အတံုးေသးေသးလွီးပါ။
- ျပီးလွ်င္ လွီးထားေသာ ၀က္သားမ်ား၊ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြားသီး၊ ေရွာက္ရြက္၊ ေဖ်ာ္ထားေသာ ငရုတ္ဆီမ်ားထည့္။
- ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ပဲမူန္႕(အက်က္)၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္ထည့္၍ သုပ္ပါ။
- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္း လွီးထည့္ပါ။
၀က္အူစံုသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
၀က္အူစံု = တစ္စံု
ၾကက္သြန္နိ = ၁၅လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၃လံုး
ေရွာက္ရြက္ = ၁စည္း
ပဲမူန္႕(က်က္) = အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ = အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ခ်င္း = အနည္းငယ္
ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္
သခြားသီိး = ၂လံုး
ျပဳလုပ္ပံု -
- ၀က္အူစံုကို မန္က်ည္းသီးျဖင့္နယ္ျပီးေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။
- ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ရည္ျဖင့္ နယ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ ခ်င္းအနည္းငယ္ ထည့္၍ျပဳတ္ပါ။
- ႏူးလာလွ်င္ အတံုးေသးေသးလွီးျဖတ္ပါ။
- လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြားသီး၊ ေရွာက္ရြက္၊ ပဲမူန္႕၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငရုတ္ဆီႏွင့္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္တုိ႔ျဖင့္ ဖြဖြနယ္ပါ။
- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္း ထည့္စားနုိင္ပါသည္။
၀က္ေခါက္သုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
၀က္ေခါက္ = ၃၀သား
ၾကက္သြန္နီိ = ၅လံုး
သခြားသီး = ၁လံုး
ေရွာက္ရြက္ = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနညး္ငယ္
ပဲမူန္က (အက်က္) = အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ခ်ငး္ = အနည္းငယ္
ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ၀က္ေခါက္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။
- အေမႊးမ်ားပါလွ်င္ စင္ေအာင္နူတ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ခ်င္းအနည္းငယ္ျဖင့္ ျပဳတ္ပါ။
- ျပဳတ္ျပီး ၀က္ေခါက္မ်ားကို အတံုးေသးေသးလွီးပါ။
- လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြားသီး ေရွာက္သီး၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ပဲမူန္႕၊ ငံျပာရည္ႏွင့္ ငရုတ္သီးမ်ားထည့္၍ သုပ္စားပါ။
၀က္ေသြးခဲသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
၀က္ေသြး = ၃၀သား
ၾကက္သြန္နီိ = ၅လံုး
သခြားသီး = ၁လံုး
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ပဲမူန္႕ (အက်က္) = အနည္းငယ္
ေရွာက္ရြက္ = အနည္းငယ္
ခ်င္း = အနည္းငယ္
ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ၀က္ေသြးမ်ားကို ေရေႏြးျဖင့္ အရင္စိမ္ျပီး ေရမ်ားကို သြန္ပစ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ ျပဳတ္ပါ။
- လွီးထားေသာ ၀က္ေသြး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြားသီး၊ ေရွာက္ရြက္၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ဆီ၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ပဲမူန္႕တုိ႔ကိုထည့္၍ ဖြဖြနယ္ပါ။
- ငရုတ္ဆီျဖင့္ တို႔စားလွ်င္လည္း ေကာင္းပါသည္။
- ၀က္ေသြးႏွင့္ ၀က္ေခါက္ကို ေရာ၍ သုပ္လွ်င္ အလြန္စားေကာင္းပါသည္။
၀က္ေခါင္းႏွင့္ ၾကာဆံသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္ေခါင္း = ၃၀က်ပ္သား
ဆန္ၾကာဆံ = ၂၅က်ပ္သား
သခြားသီး = ၁လံုး
ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္
ေရွာက္ရြက္ = အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ပဲမူန္႕(အက်က္) = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ခ်င္း = အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးမူန္႕(အက်က္) = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ၀က္ေခါင္းမ်ားကို ေရေဆးျပီး ျပဳတ္ပါ။
- ၾကာဆံကို ေရေႏြးေဖ်ာပါ။
- ျပီးလွ်င္ ဆန္ခါျဖင့္စစ္ပါ။
- ၀က္ေခါင္းမ်ား ႏူးလွ်င္ ပါးပါးလွီး၊ စစ္ထားေသာ ၾကာဆံထည့္၊ သခြားသီးလွီးထည့္၊ ငံျပာရည္၊ စပ္ထားေသာ အခ်ဥ္ရည္၊ ပဲမူန္႕တုိ႔ျဖင့္ နယ္ပါ။
- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးမူန္႕ထည့္၍ သံုးေဆာင္ပါ။
No comments:
Post a Comment