အခ်ဥ္ရည္ (ငရုတ္ဆီ) စပ္ပံု
- ငရုတ္ဆီကို ေရေႏြးျဖင့္ေဖ်ာ္ပါ။
- သၾကားထည့္၊ ဆားထည့္၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းတုိ႔ျဖင့္ ေဖ်ာ္ပါ။
ဆီခ်က္ျပဳလုပ္ပံု
- အသုပ္ သုပ္ရာတြင္ ဆီခ်က္သည္ အဓိကက်ပါသည္။
- သုိ႔ေသာ္ ဆီကို ေလွ်ာ့စားသင့္ပါသည္။
- ထုိ႔ေကာင့္ မလုိအပ္ေသာ အသုပ္မ်ားတြင္ ထည့္မသုပ္သင့္ပါ။
- ဆီခ်က္ခ်က္ရာတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ဟူ၍ ႏွစ္မ်ိဳးရွိသည္။
- ဆီအုိးတည္ျပီး ဆီက်က္လွ်င္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ(သုိ႔) ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ပါ။
- နီေရာင္သမ္းလာလွ်င္ နႏြင္းမူန္႕ ထည့္ပါ။
- နႏြင္းမူန္႕ အထည့္ေစာလွ်င္ ခါးတတ္သည္။ အေရာင္လည္း မလွပါ။
No comments:
Post a Comment