ဤေနရာသည္ ဗုဒၶဘုရား၏ ေမတၱာရိပ္ေအာက္တြင္ တည္ရွိပါေသာေၾကာင့္ ေမတၱာရိပ္သို႔ လာေရာက္ခုိလူံရင္း အလည္အပတ္ ၾကြေရာက္လာၾကေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေအးခ်မ္းသာယာၾကပါေစရွင္။
http://api.ning.com/files/bHmmkW-XxGLQN9yR1WXwM7O1jOooBj0ATQasYiGZcJYzT0d2lrE1J9qEhMfqfRVkukdniN63bkOYVZYa9iYcLY2YRiQVhTka/MTY2.gif

Wednesday, 3 November 2010

အခ်ဥ္ရည္ ႏွင့္ ဆီခ်က္ျပဳလုပ္ပံု


အခ်ဥ္ရည္ (ငရုတ္ဆီ) စပ္ပံု

- ငရုတ္ဆီကို ေရေႏြးျဖင့္ေဖ်ာ္ပါ။

- သၾကားထည့္၊ ဆားထည့္၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းတုိ႔ျဖင့္ ေဖ်ာ္ပါ။


ဆီခ်က္ျပဳလုပ္ပံု

- အသုပ္ သုပ္ရာတြင္ ဆီခ်က္သည္ အဓိကက်ပါသည္။

- သုိ႔ေသာ္ ဆီကို ေလွ်ာ့စားသင့္ပါသည္။

- ထုိ႔ေကာင့္ မလုိအပ္ေသာ အသုပ္မ်ားတြင္ ထည့္မသုပ္သင့္ပါ။

- ဆီခ်က္ခ်က္ရာတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ဟူ၍ ႏွစ္မ်ိဳးရွိသည္။

- ဆီအုိးတည္ျပီး ဆီက်က္လွ်င္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ(သုိ႔) ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ပါ။

- နီေရာင္သမ္းလာလွ်င္ နႏြင္းမူန္႕ ထည့္ပါ။

- နႏြင္းမူန္႕ အထည့္ေစာလွ်င္ ခါးတတ္သည္။ အေရာင္လည္း မလွပါ။

No comments:

Post a Comment