ဤေနရာသည္ ဗုဒၶဘုရား၏ ေမတၱာရိပ္ေအာက္တြင္ တည္ရွိပါေသာေၾကာင့္ ေမတၱာရိပ္သို႔ လာေရာက္ခုိလူံရင္း အလည္အပတ္ ၾကြေရာက္လာၾကေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေအးခ်မ္းသာယာၾကပါေစရွင္။
http://api.ning.com/files/bHmmkW-XxGLQN9yR1WXwM7O1jOooBj0ATQasYiGZcJYzT0d2lrE1J9qEhMfqfRVkukdniN63bkOYVZYa9iYcLY2YRiQVhTka/MTY2.gif

Saturday, 20 November 2010

ငါးပိဟင္းမ်ိဳးစံုခ်က္နည္းႏွင့္ ပတ္သက္၍

ငါးက်ည္းက်ပ္တုိက္ေၾကာ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ငါးက်ည္းက်ပ္တုိက္ေျခာက္ = ၅က်ပ္သား

ငရုတ္ပြေတာင့္ = ၁၀ေတာင့္

ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၁လံုး

ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး

ဆီ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ဆား = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ငါးက်ည္းမ်ားကို အလယ္ရုိးမ်ား ထုတ္ျပီး ခပ္ေသးေသးလွီးျဖတ္ထားပါ။ ေရမေဆးရပါ။

- ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၍ နီေရာင္လာေအာင္ ေၾကာ္ထားူပါ။

- ငရုတ္သီးပြေတာင့္ကို အေျခာက္ေထာင္းထားပါ။

- ငါးက်ည္းက်က္တုိက္မ်ားကို ဆီအုိးတြင္ ၾကြပ္ရြလာေအာင္ေၾကာ္ပါ။

- ျပီးလွ်င္ ဆယ္ယူပါ။

- ဆီအိုးထဲသို႔ ငရုတ္သီးမ်ား ထည့္၍ ေၾကာ္ပါ။

- ငရုတ္နံ႕ေပ်ာက္လွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ငါးမ်ားထည့္၍ ျပန္ေၾကာ္ပါ။

- ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ အနည္းငယ္စီ ထည့္ပါ။

- ၾကြပ္ရြလာလွ်င္ ခြင္ေပၚမွခ်၍ အေအးခံပါ။

- ေအးလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ားျဖင့္ သမေအာင္ေရာ၍ ေမႊလုိက္ပါ။


ငံျပာရည္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕ = ၁၀က်ပ္သား

ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၂လံုး

ၾကက္သြန္နီ = ၄လံုး

ငရုတ္သီး = ၅က်ပ္သား

ငံျပာရည္ည = ၅က်ပ္သား

ဆီ = ၅က်ပ္သား

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ၾကက္ြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႔ကို ပါးပါးလွီးျပီး နီေရာင္လာေအာင္ ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။

- ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးမ်ား ထည့္ေၾကာ္ျပီး ၾကြပ္လာလွ်င္ ပုစြန္ေျခာက္ထည့္၍ ေမႊပါ။

- ထို႔ေနာက္ ငံျပာရည္ထည့္ပါ။

- နာနာေမႊေပးပါ၊ က်က္ေလာက္လွ်င္ ခြင္ေပၚမွ ခ်၍ အေအးခံျပီး ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ား ထည့္၍ ေမႊလုိက္ပါ။


ငံျပာရည္ခ်က္ (အစို)

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ငရုတ္ပြေျခာက္ = ၅က်ပ္သား

ပုစြန္ေျခာက္ = ၁၀က်ပ္သား

ငံျပာရည္ = ၁၀က်ပ္သား

ဆီ = အနည္းငယ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၂လံုး

ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ငရုတ္သီးကို ေထာင္းထားပါ။

- ထိုထဲသို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႔ပါ ေရာထည့္၍ ေထာင္းပါ။

- ပုစြန္ေျခာက္ကို မညက္တညက္ေထာင္းထားူပါ။

- ဆီအုိးတည္၍ ဆီက်က္လွ်င္ ငရုတ္သီး ဆီသတ္ပါ။

- ငရုတ္သီးနံ႕ေပ်ာက္လွ်င္ ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕မ်ား ထည့္၍ေမႊပါ။

- ျပီးလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္၍ စေလာင္းအုပ္္ထားပါ။

- ထုိ႔ေနာက္ ငံျပာရည္ႏွင့္ ဟင္းခတ္မူန္႕တုိ႔ ထည့္၍ ဆက္ခ်က္ပါ။

- အရည္စပ္စပ္ကေလးႏွင့္ ေပ်ာ့ေပ်ာ့အိအိ ငံျပာရည္ခ်က္ ျဖစ္လာပါမည္။


ငါးပတ္ငါးပိေကာင္ခ်က္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ငါးပတ္ငါးပိေကာင္ = ၂၀က်ပ္သား

ၾကက္သြန္နီ = ၃လံုး

ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၂လံုး

ငရကုတ္သီးအပြေတာင့္ = ၅ေတာင့္

ခရမ္းခ်ဥ္သီး = ၁၀က်ပ္သား

ငရုတ္သီးစိမး္ = လုိသေလာက္

ဆီ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

နႏြင္း = အနည္းငယ္

နံနံပင္ = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ငါးပတ္ငါးပိေကာင္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး နႏြင္းျဖင့္ နယ္၍ ေရစစ္ထားပါ။

- ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ နံနံပင္ကိုလည္း လွီးထားပါ။

- ငရုတ္သီး ေထာင္းထားပါ။ ထုိအထဲသို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ေရာထည္ေထာင္းထားပါ။

- ဆီအုိး တည္၍ ဆီက်က္လွ်င္ ငရုတ္သီးဆီသတ္ပါ။ နႏြင္းမူန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။

- ျပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၍ ေမြးေပးပါ။ နာနာေမႊျပီးလွ်င္ ငါးပိေကာင္မ်ားထည့္၍ ေရအနည္းငယ္ထည့္ ခ်က္ပါ။

- ဟင္းခတ္မူန္႕ထည့္၍ ေရမပ်စ္မက်ဲေလးတြင္ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ နံနံပင္မ်ား အုပ္၍ သံုးေဆာင္ပါ။


ငါးပိေၾကာ္ရုိးရုိး

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ေရက်ိဳငါးပိေကာင္းေကာင္း = ၁၀က်ပ္သား

ငရုတ္သီးပြ ေလးစိတ္ကြဲ = ၁၀ေတာင့္

ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၁လံုး

ၾကက္သြန္နီ = ၃လံုး

ဆီ = အနည္းငယ္

နႏြင္း = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ငရုတ္သီးစိမ္း = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ငရုတ္သီးေျခာက္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ေရာ၍ ဆီသတ္ပါ။

- ျပီးလွ်င္ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ေရက်ိဳငါးပိမ်ားကို ထည့္ေမႊျပီး သမေအာင္ ေရာေမႊ၍ တည္ပါ။

- ထုိ႔ေနာက္ ငရုတ္သီးကစိမး္ေလး အုပ္လုိက္ပါ။


ငါးဖယ္ေအာင္း ငါးပိေကာင္ေၾကာ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ငါးဖယ္ေအာင္းပါးပိေကာင္ = ၂ေကာင္

ငရုတ္သီးပြ (သို႔) ရွည္ = ၅ေတာင့္

ဆီ = အနည္းငယ္

နႏြင္း = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ငါးဖယ္ေအာင္ကို ဗုိက္ထဲမွ ဆားမ်ား ဖယ္ပစ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။

- ျပီးလွ်င္ ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းထားပါ။

- ဆီအုိးတည္၍ ဆီက်က္လွ်င္ ငရုတ္သီးေတာင့္မ်ားထည့္၍ ေၾကာ္ပါ။ ၾကြပ္လာလွ်င္ ဆယ္ယူထားပါ။

- ငါးဖယ္ေအာင္ကို ထည့္၍ေၾကာ္ပါ။

- မီးနည္းနည္းျဖင့္ စိတ္ရွည္ရွည္ေလး ေၾကာ္ရပါသည္။

- နႏြင္းမူန္႕ အနည္းငယ္ထည့္လုိက္ပါ။

- ငါးဖယ္ေအာင္း အေရခြံေလးမ်ား နီေရာင္လာလွ်ကင္ ဆယ္ယူ၍ ျပင္ဆင္ စားသံုးပါ။

- ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းႏွင့္ အလြန္လုိက္ဖက္ေသာ ငါးပိအမယ္တစ္မ်ိဳး ျဖစ္သည္။


ငါးဖယ္ေအာင္းမီးဖုတ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ငါးဖယ္ေအာင္းငါးပိေကာင္ = ၁ေကာင္

ဆီ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ငါးဖယ္ေအာင္းမ်ားကို ေရစင္စြာေဆးျပီး မီးခဲေအးေအးျဖင့္ စိတ္ရွည္စြာ ကင္ပါ။

- ျပီးလွ်င္ ဓားျပားေလးျဖင့္ အသာအယာထုပါ။

- ဟင္းခတ္မူန္႕ အနည္းငယ္ျဖဴးျပီး ဆီဆမ္း၍ သံုးေဆာင္ပါ။

No comments:

Post a Comment