ငါးက်ည္းက်ပ္တုိက္ေၾကာ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ငါးက်ည္းက်ပ္တုိက္ေျခာက္ = ၅က်ပ္သား
ငရုတ္ပြေတာင့္ = ၁၀ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၁လံုး
ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး
ဆီ = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ဆား = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ငါးက်ည္းမ်ားကို အလယ္ရုိးမ်ား ထုတ္ျပီး ခပ္ေသးေသးလွီးျဖတ္ထားပါ။ ေရမေဆးရပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၍ နီေရာင္လာေအာင္ ေၾကာ္ထားူပါ။
- ငရုတ္သီးပြေတာင့္ကို အေျခာက္ေထာင္းထားပါ။
- ငါးက်ည္းက်က္တုိက္မ်ားကို ဆီအုိးတြင္ ၾကြပ္ရြလာေအာင္ေၾကာ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ ဆယ္ယူပါ။
- ဆီအိုးထဲသို႔ ငရုတ္သီးမ်ား ထည့္၍ ေၾကာ္ပါ။
- ငရုတ္နံ႕ေပ်ာက္လွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ငါးမ်ားထည့္၍ ျပန္ေၾကာ္ပါ။
- ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ အနည္းငယ္စီ ထည့္ပါ။
- ၾကြပ္ရြလာလွ်င္ ခြင္ေပၚမွခ်၍ အေအးခံပါ။
- ေအးလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ားျဖင့္ သမေအာင္ေရာ၍ ေမႊလုိက္ပါ။
ငံျပာရည္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕ = ၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၂လံုး
ၾကက္သြန္နီ = ၄လံုး
ငရုတ္သီး = ၅က်ပ္သား
ငံျပာရည္ည = ၅က်ပ္သား
ဆီ = ၅က်ပ္သား
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ၾကက္ြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႔ကို ပါးပါးလွီးျပီး နီေရာင္လာေအာင္ ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။
- ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးမ်ား ထည့္ေၾကာ္ျပီး ၾကြပ္လာလွ်င္ ပုစြန္ေျခာက္ထည့္၍ ေမႊပါ။
- ထို႔ေနာက္ ငံျပာရည္ထည့္ပါ။
- နာနာေမႊေပးပါ၊ က်က္ေလာက္လွ်င္ ခြင္ေပၚမွ ခ်၍ အေအးခံျပီး ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ား ထည့္၍ ေမႊလုိက္ပါ။
ငံျပာရည္ခ်က္ (အစို)
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ငရုတ္ပြေျခာက္ = ၅က်ပ္သား
ပုစြန္ေျခာက္ = ၁၀က်ပ္သား
ငံျပာရည္ = ၁၀က်ပ္သား
ဆီ = အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၂လံုး
ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ငရုတ္သီးကို ေထာင္းထားပါ။
- ထိုထဲသို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႔ပါ ေရာထည့္၍ ေထာင္းပါ။
- ပုစြန္ေျခာက္ကို မညက္တညက္ေထာင္းထားူပါ။
- ဆီအုိးတည္၍ ဆီက်က္လွ်င္ ငရုတ္သီး ဆီသတ္ပါ။
- ငရုတ္သီးနံ႕ေပ်ာက္လွ်င္ ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕မ်ား ထည့္၍ေမႊပါ။
- ျပီးလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္၍ စေလာင္းအုပ္္ထားပါ။
- ထုိ႔ေနာက္ ငံျပာရည္ႏွင့္ ဟင္းခတ္မူန္႕တုိ႔ ထည့္၍ ဆက္ခ်က္ပါ။
- အရည္စပ္စပ္ကေလးႏွင့္ ေပ်ာ့ေပ်ာ့အိအိ ငံျပာရည္ခ်က္ ျဖစ္လာပါမည္။
ငါးပတ္ငါးပိေကာင္ခ်က္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ငါးပတ္ငါးပိေကာင္ = ၂၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ = ၃လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၂လံုး
ငရကုတ္သီးအပြေတာင့္ = ၅ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး = ၁၀က်ပ္သား
ငရုတ္သီးစိမး္ = လုိသေလာက္
ဆီ = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
နႏြင္း = အနည္းငယ္
နံနံပင္ = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ငါးပတ္ငါးပိေကာင္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး နႏြင္းျဖင့္ နယ္၍ ေရစစ္ထားပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ နံနံပင္ကိုလည္း လွီးထားပါ။
- ငရုတ္သီး ေထာင္းထားပါ။ ထုိအထဲသို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ေရာထည္ေထာင္းထားပါ။
- ဆီအုိး တည္၍ ဆီက်က္လွ်င္ ငရုတ္သီးဆီသတ္ပါ။ နႏြင္းမူန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၍ ေမြးေပးပါ။ နာနာေမႊျပီးလွ်င္ ငါးပိေကာင္မ်ားထည့္၍ ေရအနည္းငယ္ထည့္ ခ်က္ပါ။
- ဟင္းခတ္မူန္႕ထည့္၍ ေရမပ်စ္မက်ဲေလးတြင္ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ နံနံပင္မ်ား အုပ္၍ သံုးေဆာင္ပါ။
ငါးပိေၾကာ္ရုိးရုိး
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ေရက်ိဳငါးပိေကာင္းေကာင္း = ၁၀က်ပ္သား
ငရုတ္သီးပြ ေလးစိတ္ကြဲ = ၁၀ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၁လံုး
ၾကက္သြန္နီ = ၃လံုး
ဆီ = အနည္းငယ္
နႏြင္း = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ငရုတ္သီးေျခာက္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ေရာ၍ ဆီသတ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ေရက်ိဳငါးပိမ်ားကို ထည့္ေမႊျပီး သမေအာင္ ေရာေမႊ၍ တည္ပါ။
- ထုိ႔ေနာက္ ငရုတ္သီးကစိမး္ေလး အုပ္လုိက္ပါ။
ငါးဖယ္ေအာင္း ငါးပိေကာင္ေၾကာ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ငါးဖယ္ေအာင္းပါးပိေကာင္ = ၂ေကာင္
ငရုတ္သီးပြ (သို႔) ရွည္ = ၅ေတာင့္
ဆီ = အနည္းငယ္
နႏြင္း = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ငါးဖယ္ေအာင္ကို ဗုိက္ထဲမွ ဆားမ်ား ဖယ္ပစ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။
- ျပီးလွ်င္ ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းထားပါ။
- ဆီအုိးတည္၍ ဆီက်က္လွ်င္ ငရုတ္သီးေတာင့္မ်ားထည့္၍ ေၾကာ္ပါ။ ၾကြပ္လာလွ်င္ ဆယ္ယူထားပါ။
- ငါးဖယ္ေအာင္ကို ထည့္၍ေၾကာ္ပါ။
- မီးနည္းနည္းျဖင့္ စိတ္ရွည္ရွည္ေလး ေၾကာ္ရပါသည္။
- နႏြင္းမူန္႕ အနည္းငယ္ထည့္လုိက္ပါ။
- ငါးဖယ္ေအာင္း အေရခြံေလးမ်ား နီေရာင္လာလွ်ကင္ ဆယ္ယူ၍ ျပင္ဆင္ စားသံုးပါ။
- ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းႏွင့္ အလြန္လုိက္ဖက္ေသာ ငါးပိအမယ္တစ္မ်ိဳး ျဖစ္သည္။
ငါးဖယ္ေအာင္းမီးဖုတ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ငါးဖယ္ေအာင္းငါးပိေကာင္ = ၁ေကာင္
ဆီ = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ငါးဖယ္ေအာင္းမ်ားကို ေရစင္စြာေဆးျပီး မီးခဲေအးေအးျဖင့္ စိတ္ရွည္စြာ ကင္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ ဓားျပားေလးျဖင့္ အသာအယာထုပါ။
- ဟင္းခတ္မူန္႕ အနည္းငယ္ျဖဴးျပီး ဆီဆမ္း၍ သံုးေဆာင္ပါ။

Saturday, 20 November 2010
ငါးပိဟင္းမ်ိဳးစံုခ်က္နည္းႏွင့္ ပတ္သက္၍
အမ်ဳိးအစား/က႑
စားၾကမယ္ေဟ့ေကာင္းေကာင္း
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment