ဤေနရာသည္ ဗုဒၶဘုရား၏ ေမတၱာရိပ္ေအာက္တြင္ တည္ရွိပါေသာေၾကာင့္ ေမတၱာရိပ္သို႔ လာေရာက္ခုိလူံရင္း အလည္အပတ္ ၾကြေရာက္လာၾကေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေအးခ်မ္းသာယာၾကပါေစရွင္။
http://api.ning.com/files/bHmmkW-XxGLQN9yR1WXwM7O1jOooBj0ATQasYiGZcJYzT0d2lrE1J9qEhMfqfRVkukdniN63bkOYVZYa9iYcLY2YRiQVhTka/MTY2.gif

Wednesday, 3 November 2010

ၾကက္သားဟင္းလ်ာႏွင့္ ပတ္သက္၍



ၾကက္သားသုပ္



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -



ၾကက္သားႏုႏု = ႏွစ္ဆယ္ၾကက္သား



ၾကက္သြန္နီ = ၄-လံုး



ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၁လံုး



ခ်င္း = အနည္းငယ္



ဆား = အနည္းငယ္



သံပရာသီး = ၁လံုး



ငရုတ္သီးစိမ္း = အနည္းငယ္



ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္



နႏြင္း = အနည္းငယ္





ျပဳလုပ္ပံု



- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး နႏြင္း၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ျဖင့္နယ္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္း အနည္းငယ္ထည့္ျပီးျပဳတ္ပါ။



- ၾကက္သားႏူးလွ်င္ ဆယ္ျပီး အသားႏႊင္ပါ။



- လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ႏႊင္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ား ေရာထည့္ပါ။



- ျပီးလွ်င္ သံပရာသီး၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ဆား အနည္းငယ္ထည့္၍ သုပ္ပါ။



- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ လွီး၍ ထည့္သုပ္ပါ။





ၾကက္ေၾကာ္သုပ္



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -



ၾကက္သားနုႏု = ႏွစ္ဆယ္သား



ၾကက္သြန္နီ = ၄လံုး



ဆီ (ၾကက္ေၾကာ္ရန္) = အနည္းငယ္



သံပရာသီး = ၁လံုး



ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္



ဆား = အနည္းငယ္



နႏြင္း = အနည္းငယ္



ငရုတ္သီးစိမ္း = အနည္းငယ္



ျပဳလုပ္ပံု -



- ၾကက္သားကို ေရေဆး၊ ဆား နႏြင္းႏွင့္ ဟင္းခတ္မူန္႕ျဖင့္ နယ္ပါ။



- ျပီးလွ်င္ ဆီပူအုိးထဲ ထည့္ေၾကာ္ပါ။



- ေၾကာ္ျပီးၾကက္သားမ်ားကို အသားႏႊင္ပါ။



- ထုိ႔ေနာက္ ႏႊင္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားႏွင့္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ေရာထည့္၊ သံပရာသီးညွစ္၊ ဆား ဟင္းခတ္မူန္႕ အနည္းငယ္စီထည့္၍ သုပ္ပါ။



- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။





ၾကက္ေျခေထာက္၊ ၾကက္ေခါင္းသုပ္



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -



ၾကက္ေျခေထာက္၊ ၾကက္ေခါင္း = သံုးဆယ္သား



ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး



သံပရာသီး = ၁လံုး



ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္



ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္



ငရုတ္သီးစိမး္ = အနည္းငယ္



ေရွာက္ရြက္ = အနည္းငယ္



ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္



နႏြင္း = အနည္းငယ္



ျပဳလုပ္ပံု -



- ၾကက္ေျခေထာက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီး အေပၚအေရခြံမ်ား ခြာပါ။



- ၾကက္ေခါင္းကိုလည္း အေမႊးစင္ေအာင္ လုပ္ပါ။



- ထုိ႔ေနာက္ ႏွစ္ခုေရာ၍ ဆားႏွင့္ နႏြင္း အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါ။



- ျပဳတ္ျပီးၾကက္ေခါင္းကို အရွည္လုိက္ တံုးပါ။ ၾကက္ေျခေထာက္ကိုလည္း သံုးပုိင္းေလာက္ ပုိင္းျဖတ္ပါ။



- ၾကက္သြန္နီလွီးထည့္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ ငံျပာရည္၊ သံပရာသီး ေရွာက္ရြတ္တုိ႔ႏွင့္ ေရာနယ္သုတ္ပါ။



- ငရုတ္သီးစိမ္း ၾကိဳက္လွ်င္ ထည့္၍သုပ္ပါ။



- အခ်ဥ္အတြက္ ငရုတ္ဆီ အသံုးျပဳ၍လည္း ရပါသည္။





ၾကက္အသည္းအျမစ္သုပ္



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -



ၾကက္အသည္းအျမစ္ = သံုးစံု



ၾကက္သြန္နီ = ၄လံုး



ေဂၚဖီ = တစ္ဆယ္သား



ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္



ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္



ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္



ငရုတ္သီးစိမ္း = အနည္းငယ္



ေရွာက္ရြက္ = အနည္းငယ္



နႏြင္း = အနည္းငယ္



ျပဳလုပ္ပံု -



- ၾကက္အသည္းႏွင့္ အျမစ္မ်ားကို ေရစင္စြာေဆးျပီး ဆား နႏြင္မူန္႕တုိ႔ျဖင့္ ျပဳတ္ပါ။



- အျမစ္ကို အရင္ျပဳတ္ပါ။ အျမစ္ ႏူးေလာက္မွ အသည္းထည့္၍ ျပဳတ္ပါ။



- ျပီးလွ်င္ သုပ္စားရန္အတြက္ အတံဳးေသးေသးလွီးပါ။



- လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီ၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ဆီမ်ား ထည့္၍သုပ္ပါ။



- ေရွာက္ရြက္အုပ္ပါ။



- ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ စားလွ်င္ ပုိေကာင္းပါသည္။





ၾကက္အေရခြံသုပ္



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -



ၾကက္အေရခြံ = ႏွစ္ဆယ္သား



ၾကက္သြန္နီိ = ၄လံုး



ေဂၚဖီ = တစ္ဆယ္သား



ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္



ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္



ေရွာက္သီး (သုိ႔) သံပရာသီး = အနည္းငယ္



ေရွာက္ရြက္ = အနည္းငယ္



ငရုတ္သိီးစိမ္း = အနည္းငယ္



နႏြင္း = အနည္းငယ္



ဆား = အနည္းငယ္



ျပဳလုပ္ပံု -



- ၾကက္အေရခြံမ်ားကို အေမြးစင္စြာႏူတ္ျပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ နႏြင္းတုိ႔ျဖင့္ နယ္ျပီး ျပဳတ္ပါ။



- ျပီးလွ်င္ ကတ္ေၾကးျဖင့္ ခပ္ေသးေသးညွပ္ပါ။



- လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီ၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ေရွာက္သီးညွစ္၍ သုပ္ပါ။



- အေပၚမွ ေရွာက္ရြက္ပါးပါးလွီး၍ အုပ္ပါ။



- အစပ္အတြက္ ငရုတ္သီး ထည့္စားပါ။

No comments:

Post a Comment