ဘဲေခါင္းသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဘဲေခါင္း = ၁၀ေခါင္း(လည္ေခ်ာင္းပါ)
ၾကက္သြန္နိ = ၇လံုး
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း = အနည္းငယ္
နႏြင္း = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ဘဲေခါင္းမ်ာကို အေမြးစင္ေအာင္ႏုတ္ျပီး ေရေဆးပါ။
- ခ်င္းႏွင့္ နႏြင္း အနည္းငယ္ထည့္၍ ျပဳတ္ပါ။
- ႏူးလာလွ်င္ ဘဲေခါင္းကို ေလးစိတ္စိတ္၊ လည္ေခ်ာင္းမ်ားကို အတံုးအတံုးလွီးပါ။
- ၾကက္သြန္နီကြင္းကြင္းလွီးပါ။
- ျပီးလွ်င္ ဘဲေခါင္းမ်ား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ဆီတုိ႔ျဖင့္ သုတ္စားနုိင္ပါသည္။
- ငရုတ္သီးစိမ္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ဘဲေျခေထာက္သုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ဘဲေျခေထာက္ = ၃၀ဆယ္သား
ၾကက္သြန္နိ = ၅လံုး
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္
နံနံပင္ = အနည္းငယ္
ဆား = အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမး္ = အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္ = အနည္းငယ္
သံပရာသီး = ၁လံုး
ျပဳလုပ္ပံု -
- ဘဲေျခေထာက္မ်ားကို အရုိးထုတ္(အဆစ္ေနရာမ်ားကိုဓားေနာင့္ႏွင့္ အသာထုျပီး တြန္းထုတ္လွ်င္ ထြက္ပါသည္။)
- ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ျဖင့္နယ္၊ ေရထည့္ျပဳတ္ပါ။
- ၾကက္သြန္နိ ကြင္းကြင္းလွီး၊ ျပဳတ္ထားေသာ ဘဲေျခေထာက္ အေနေတာ္ လွီးထည့္၊ ေဖ်ာ္ထားေသာ ငရုတ္ဆီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ထည့္၍ သုပ္ပါ။
- အေပၚမွ နံနံပင္ (သို႔) ၾကက္သြန္မိတ္ လွီးထည့္၍ သံုးေဆာင္ပါ။
- ငရုတ္ဆီ မႏွစ္သက္လွ်င္ သံပရာသီးျဖင့္ သုပ္ပါ။
ဘဲအေရခြံသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ဘဲအေရခြံ = ၃၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး
သခြးသီး = ၁လံုး
ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း = အနည္းငယ္
နံနံပင္ = အနည္းငယ္
ဆား = အနည္းငယ္
နႏြင္း = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ဘဲအေရျပားမ်ားကို ေမြးစင္ေအာင္ ႏုတ္ျပီး ဆား၊ နႏြင္း၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ အနည္းငယ္ ထည့္ျပဳတ္ပါ။
- အေနေတာ္ လွီးျဖတ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြားသီး၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ဆီတုိ႔ျဖင့္ သုပ္စားနုိင္ပါသည္။
- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။ နံနံပင္အုပ္ပါ။
ဘဲသားသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ဘဲအသားႏုႏု = ၃၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီိ = ၅လံုး
ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ခ်င္း = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ဘဲကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အတံုးၾကီးၾကီးတံုးျပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မုန္႕တုိ႔ျဖင့္ နယ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ ခ်င္းထည့္၍ ျပဳတ္ပါ။
- ႏူးလွ်င္ ဆယ္၍ အသားႏႊင္ပါ။
- ၾကက္သြန္နိ ပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငရုတ္ဆီ၊ ငံျပာရည္မ်ား ထည့္၍သုပ္ပါ။
- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီး စိမ္းထည့္ပါ။ သံပရာရည္ႏွင့္လည္း သုပ္သစား၍ ရပါသည္။
ဘဲၾကြပ္ေၾကာ္သုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ဘဲသားႏုႏု = ၃၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး
ခ်င္း = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ဆား = အနည္းငယ္
နံနံပင္ = အနည္းငယ္
သံပရာသီး = ၂လံုး
ျပဳလုပ္ပံု -
- ဘဲသားမ်ားကို ေရစင္စြာေဆးျပီး အတံုးတံုးပါ။
- ျပီးလွ်င္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕တုိ႔ျဖင့္ နယ္ျပီး အနည္းငယ္ ျပဳတ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ ဆယ္ယူ၍ ဆီပူအိုးထဲထည့္ေၾကာ္ပါ။
- ေၾကာ္ထားေသာ ဘဲသားတံုးမ်ားကို ဆယ္ယူျပီး ဆီစစ္ထားပါ။
- ျပီးလွ်င္ အရုိးႏႊင္၊ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီထည့္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ဆား အနည္းငယ္စီထည့္၊ သံပရာသီး ညွစ္၍ သုပ္စားပါ။
- ငရုတ္သီးစိမး္လွီးထည့္လွ်င္လည္း ရပါသည္။

Wednesday, 3 November 2010
ဘဲသားဟင္းလ်ာႏွင့္ ပတ္သက္၍
အမ်ဳိးအစား/က႑
စားၾကမယ္ေဟ့ေကာင္းေကာင္း
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment