ဤေနရာသည္ ဗုဒၶဘုရား၏ ေမတၱာရိပ္ေအာက္တြင္ တည္ရွိပါေသာေၾကာင့္ ေမတၱာရိပ္သို႔ လာေရာက္ခုိလူံရင္း အလည္အပတ္ ၾကြေရာက္လာၾကေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေအးခ်မ္းသာယာၾကပါေစရွင္။
http://api.ning.com/files/bHmmkW-XxGLQN9yR1WXwM7O1jOooBj0ATQasYiGZcJYzT0d2lrE1J9qEhMfqfRVkukdniN63bkOYVZYa9iYcLY2YRiQVhTka/MTY2.gif

Wednesday, 3 November 2010

ဘဲသားဟင္းလ်ာႏွင့္ ပတ္သက္၍

ဘဲေခါင္းသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

ဘဲေခါင္း = ၁၀ေခါင္း(လည္ေခ်ာင္းပါ)

ၾကက္သြန္နိ = ၇လံုး

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္

ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္

ငရုတ္သီးစိမ္း = အနည္းငယ္

နႏြင္း = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ဘဲေခါင္းမ်ာကို အေမြးစင္ေအာင္ႏုတ္ျပီး ေရေဆးပါ။

- ခ်င္းႏွင့္ နႏြင္း အနည္းငယ္ထည့္၍ ျပဳတ္ပါ။

- ႏူးလာလွ်င္ ဘဲေခါင္းကို ေလးစိတ္စိတ္၊ လည္ေခ်ာင္းမ်ားကို အတံုးအတံုးလွီးပါ။

- ၾကက္သြန္နီကြင္းကြင္းလွီးပါ။

- ျပီးလွ်င္ ဘဲေခါင္းမ်ား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ဆီတုိ႔ျဖင့္ သုတ္စားနုိင္ပါသည္။
- ငရုတ္သီးစိမ္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။


ဘဲေျခေထာက္သုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ဘဲေျခေထာက္ = ၃၀ဆယ္သား

ၾကက္သြန္နိ = ၅လံုး

ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္

နံနံပင္ = အနည္းငယ္

ဆား = အနည္းငယ္

ငရုတ္သီးစိမး္ = အနည္းငယ္

ၾကက္သြန္မိတ္ = အနည္းငယ္

သံပရာသီး = ၁လံုး

ျပဳလုပ္ပံု -

- ဘဲေျခေထာက္မ်ားကို အရုိးထုတ္(အဆစ္ေနရာမ်ားကိုဓားေနာင့္ႏွင့္ အသာထုျပီး တြန္းထုတ္လွ်င္ ထြက္ပါသည္။)

- ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ျဖင့္နယ္၊ ေရထည့္ျပဳတ္ပါ။

- ၾကက္သြန္နိ ကြင္းကြင္းလွီး၊ ျပဳတ္ထားေသာ ဘဲေျခေထာက္ အေနေတာ္ လွီးထည့္၊ ေဖ်ာ္ထားေသာ ငရုတ္ဆီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ထည့္၍ သုပ္ပါ။

- အေပၚမွ နံနံပင္ (သို႔) ၾကက္သြန္မိတ္ လွီးထည့္၍ သံုးေဆာင္ပါ။

- ငရုတ္ဆီ မႏွစ္သက္လွ်င္ သံပရာသီးျဖင့္ သုပ္ပါ။


ဘဲအေရခြံသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ဘဲအေရခြံ = ၃၀က်ပ္သား

ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး

သခြးသီး = ၁လံုး

ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္

ငရုတ္သီးစိမ္း = အနည္းငယ္

နံနံပင္ = အနည္းငယ္

ဆား = အနည္းငယ္

နႏြင္း = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ဘဲအေရျပားမ်ားကို ေမြးစင္ေအာင္ ႏုတ္ျပီး ဆား၊ နႏြင္း၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ အနည္းငယ္ ထည့္ျပဳတ္ပါ။

- အေနေတာ္ လွီးျဖတ္ပါ။

- ျပီးလွ်င္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြားသီး၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ဆီတုိ႔ျဖင့္ သုပ္စားနုိင္ပါသည္။
- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။ နံနံပင္အုပ္ပါ။


ဘဲသားသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ဘဲအသားႏုႏု = ၃၀က်ပ္သား

ၾကက္သြန္နီိ = ၅လံုး

ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္

ခ်င္း = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ဘဲကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အတံုးၾကီးၾကီးတံုးျပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မုန္႕တုိ႔ျဖင့္ နယ္ပါ။

- ျပီးလွ်င္ ခ်င္းထည့္၍ ျပဳတ္ပါ။

- ႏူးလွ်င္ ဆယ္၍ အသားႏႊင္ပါ။
- ၾကက္သြန္နိ ပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငရုတ္ဆီ၊ ငံျပာရည္မ်ား ထည့္၍သုပ္ပါ။

- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီး စိမ္းထည့္ပါ။ သံပရာရည္ႏွင့္လည္း သုပ္သစား၍ ရပါသည္။


ဘဲၾကြပ္ေၾကာ္သုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ဘဲသားႏုႏု = ၃၀က်ပ္သား

ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး

ခ်င္း = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ဆား = အနည္းငယ္

နံနံပင္ = အနည္းငယ္

သံပရာသီး = ၂လံုး

ျပဳလုပ္ပံု -

- ဘဲသားမ်ားကို ေရစင္စြာေဆးျပီး အတံုးတံုးပါ။

- ျပီးလွ်င္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕တုိ႔ျဖင့္ နယ္ျပီး အနည္းငယ္ ျပဳတ္ပါ။

- ျပီးလွ်င္ ဆယ္ယူ၍ ဆီပူအိုးထဲထည့္ေၾကာ္ပါ။

- ေၾကာ္ထားေသာ ဘဲသားတံုးမ်ားကို ဆယ္ယူျပီး ဆီစစ္ထားပါ။

- ျပီးလွ်င္ အရုိးႏႊင္၊ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီထည့္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ဆား အနည္းငယ္စီထည့္၊ သံပရာသီး ညွစ္၍ သုပ္စားပါ။

- ငရုတ္သီးစိမး္လွီးထည့္လွ်င္လည္း ရပါသည္။

No comments:

Post a Comment