ဤေနရာသည္ ဗုဒၶဘုရား၏ ေမတၱာရိပ္ေအာက္တြင္ တည္ရွိပါေသာေၾကာင့္ ေမတၱာရိပ္သို႔ လာေရာက္ခုိလူံရင္း အလည္အပတ္ ၾကြေရာက္လာၾကေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေအးခ်မ္းသာယာၾကပါေစရွင္။
http://api.ning.com/files/bHmmkW-XxGLQN9yR1WXwM7O1jOooBj0ATQasYiGZcJYzT0d2lrE1J9qEhMfqfRVkukdniN63bkOYVZYa9iYcLY2YRiQVhTka/MTY2.gif

Tuesday, 9 November 2010

အသုပ္စံုႏွင့္ ပတ္သက္၍

ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္သုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ေကာ္ျပန္ေၾကာ္ = ၃ခု

သခြားသီး = တစ္စိတ္

ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္

ဆလတ္ရြက္ = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္ကို ကတ္ေၾကးျဖင့္ညွပ္ပါ။

- ျပီးလွ်င္ သခြားသီး လွီးထည့္၊ ဆလတ္ရြက္လွီးထည့္ျပီး ငရုတ္သီးအခ်ဥ္ရည္ျဖင့္ သုပ္စားပါ။


ရန္ကုန္ထမင္းသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ငွဲ႕ခ်က္ထားေသာထမင္း = တစ္ပန္ကန္

ပုစြန္ေျခာက္ေေကာင္းေကာင္း = ၅က်ပ္သား (ေထာင္းျပီး)

ဆီခ်က္ = ၃ဇြန္း

ငံျပာရည္ (က်ိဳျပိး) = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

မန္က်ည္းရည္ = အနည္းငယ္

ငရုတ္သီးမူန္႕အက်က္ = အနည္းငယ္

ပဲမူန္႕အက်က္ = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ထမင္ပန္ကန္ထဲသို႕ ေထာင္းျပီးသား ပုစြန္ေျခာက္ထည့္၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ မန္က်ည္းရည္ႏွင့္ ပဲမူန္႕(အက်က္) အနည္းငယ္စီ ထည့္ပါ။

- ထုိ႔ေနာက္ အေပၚမွ ဆီခ်က္ဆမ္း၍ ႏွ့႕ေအာင္နယ္သုပ္ပါ။

- အေပါ့အငန္ ျမည္းပါ။

- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးမူန္႕ ထည့္နယ္၍ သုပ္ပါ


ထမင္းသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ငွဲ႕ခ်က္ထားေသာထမင္း = တပန္းကန္

ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕ေကာင္းေကာင္း = ၅က်ပ္သား

ဆီခ်က္ = ၃ဇြန္း

ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ပဲမူန္႕(အက်က္) = အနည္းငယ္

တုိ႔ဖူး = ၁တံုး

ႏွမ္း = အနည္းငယ္

နံနံပင္ = အနည္းငယ္

မန္က်ည္းရည္ = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု

- ထမင္းပန္ကန္ထဲသိုပ ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ပဲမူန္႕အက်က္ ထည့္ပါ။

- လွီးထားေသာ တုိ႔ဖူးမ်ားထည့္ပါ။

- ႏွမးအနည္းငယ္ႏွင့္ ဆီခ်က္ မန္က်ည္းရည္မ်ား ည့္၍ သုပ္ပါ။

- ေၾကာ္ထားေသာ မုန္႕ၾကြပ္မ်ားအုပ္၊ နံနံပင္ထည့္၍ သံုးေဆာင္ပါ။

- ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ တို႔စားလွ်င္ အလြန္ေကာင္းပါသည္။


ထမင္းခ်ဥ္သုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ထမင္း = တစ္ပန္းကန္

ခရမ္းခ်ဥ္သီး = ၂လံုး

ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္

ၾကက္သြန္မိတ္ = အနည္းငယ္

ပဲမူန္႕ (အက်က္) = အနည္းငယ္

ဆီခ်က္ = အနည္းငယ္


ျပဳလုပ္ပံု -

- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေႏြးျဖင့္ ျပဳတ္ျပီး အႏွစ္တုိက္ပါ။

- ျပီးလွ်င္ ထမင္း၊ ဆီခ်က္ႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္မ်ားကုိေရာျပီး နာနာနယ္ပါ။

- အလံုးေလးမ်ား လံုးထားပါ။

- လံုးထားေသာ ထမင္းမ်ားထဲသုိ႔ ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ပဲမူန္႕၊ ငံျပာရည္ႏွင့္ ဆီခ်က္မ်ား ထည့္နယ္၍ သုပ္ပါ။

- ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ တြဲစားရပါသည္။


ေခါက္ဆြဲသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ဂံ်ဳေခါက္ဆြဲ = ၅၀က်ပ္သား

ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕ေကာင္းေကာင္း = ၁၀က်ပ္သား

ပဲပင္ေပါက္ = ၂၀က်ပ္သား

ပဲမူန္႕ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ငံျပာရည္ (က်ိဳျပီး) = အနည္းငယ္

မန္က်ည္းရည္ = အနည္းငယ္

ငရုတ္သီးမူန္႕ = အနည္းငယ္

ဆီ = ၁၀က်ပ္သား

နံနံပင္ = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ေရွးဦးစြာ ပဲပင္ေပါက္မ်ားကို ေရေႏြးေဖ်ာပါ။

- ျပီးလဆင္ ဆန္ခါျဖင့္ စစ္ထားပါ။

- စစ္ထားေသာ ပဲပင္ေပါက္မ်ားႏွင့္ ေခါက္ဆြဲမ်ား ရာထည့္၊ ပဲမူန္႕၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငံျပာရည္၊ မန္က်ည္းရည္မ်ား ထည့္၊ ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕ထည့္၊ ဆီခ်က္မ်ား ထည့္၍ သုပ္စားပါ။

- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးမူန္႕ထည့္နယ္၍ သုပ္စားပါ။

- နံနံပင္ အုပ္ပါ။


အသားေခါက္ဆြဲသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ၾကက္သား = ၃၀က်ပ္သား

ေခါက္ဆြဲ = ၅၀က်ပ္သား

ၾကက္သြန္နီ = ၁၀လံုး

ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ငရုတ္သီးစိမး္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ဆီ = ၁၅က်ပ္သား

ပဲမူန္႕(အက်က္) = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ၾကက္သားမ်ားကို ေရေဆးျပီး အရုိးႏႊင္ပါ။

- အတံုးေသးေသး တံုးျပီးလွ်င္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕တုိ႔ျဖင့္ နယ္ထားပါ။

- ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္အုိးထဲတြင္ ဆီထည့္၍ ဆီက်က္လွ်င္ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ား ဆီသတ္ခ်က္ပါ။

- ၾကက္သားဆီျပန္၊ ေခါက္ဆြဲ၊ လွီးထာေသာ ၾကက္သြန္နိ၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ပဲမူန္႕၊ အခ်ဥ္အတြက္ မန္က်ည္းရည္တုိ႔ျဖင့္ ေရာနယ္၍ သုပ္စားပါ။


ေခါက္ဆြဲေၾကာ္သုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ေခါက္ဆြဲ = ၅၀က်ပ္သား

ေဂၚဖီ = အထုပ္ေသးတစ္ထုပ္

မုန္လာဥနီ = ၁၀က်ပ္သား

ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) = အနည္းငယ္

ဆီ = ၁၀က်ပ္သား

ဆား = အနည္းငယ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၁ဥ

သခြားသီး = ၁လံုး

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ေဂၚဖိထုပ္၊ မုန္လာဥနီႏွင့္ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိ ုပါးပါးလွီးထားပါ။

- ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္အိုးတြင္ ဆီထည့္ျပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။

- ျပီးလွ်င္ ေခါက္ဆြဲ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ မုန္လာဥနီမ်ားကို ေရာေၾကာ္ပါ။

- ငရုတ္ဆီ ေရေဖ်ာ္ထားပါ။

- ျပီးလွ်င္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ပဲငံျပာရည္တုိ႔ကို သင့္ေတာ္ရုံထည့္ျပီး ေရာေမႊပါ။

- ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို အေအးခံျပီး ပါးပါးလွီးထားေသာ သခြားသီးႏွင့္ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ထည့္ပါ။

- အခ်ဥ္ရည္ထည့္၍ သံုးေဆာင္ပါ။

- အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ား ငရုတ္သီးစိမး္ (သို႔) ငရုတ္သီးမူန္႕ထည့္၍ စားသံုးနုိင္ပါသည္။


ၾကာဆံသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ဆန္ၾကာဆံ = ၂၀က်ပ္သား

ၾကက္သြန္နီ = ၁၀လံုး

ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၃ဥ

ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕ = ၅က်ပ္သား

ငံျပာရည္ = ဇြန္းၾကီး တစ္ဇြန္း

ပဲမူန္႕အက်က္ = ၁ဇြန္း

မန္းက်ည္းသီးမွည့္ = အနည္းငယ္

ပဲပင္ေပါက္ = ၅က်ပ္သား

ဟင္းခတ္မူန္႕ = လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ငရုတ္သီးမူန္႕ = သင့္ေတာ္ရုံ

ဆီ = ၁၀က်ပ္သား

ျပဳလုပ္ပံု -

- ဆန္ၾကာဆံကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္လ်က္ ေရေအးတြင္ထည့္၍ အေအးခံထားပါ။ ထုိ႔ေနာက္ ပဲငံျပာရည္ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၾကာဆံေပၚ ေရာနယ္ပါ။

- ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီး၍ တစ္၀က္ကို ေရစိမ္ျပီး က်န္တစ္၀က္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားႏွင့္ အတူေရာ၍ ၾကပ္ေအာင္ေၾကာ္ပါ။

- မန္က်ည္းသိးမွည့္ကို အရည္ပ်စ္ေဖ်ာ္ကာ ထန္းလ်က္ ႏွစ္လံုးေလာက္ေထာင္းျပီး ေရာေဖ်ာ္ထားပါ။

- ပန္ကန္ျပားတစ္ခုထဲသို႕ ၾကာဆံ၊ ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆီခ်က္၊ မန္က်ည္းရည္၊ ငံျပာရည္၊ ပဲမူန္႕၊ ငရုတ္သီးမူန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕တုိ႔ကို အခ်ိဳးက်ထည့္ပါ။

- ၾကက္သြန္စိတ္ႏွင့္ ပဲပင္ေပါက္တုိ႔ကိုလည္း ထည့္ပါ။

- ထုိ႔ေနာက္ အေပါ့အငန္ ျမည္းျပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။

- သက္သတ္လြတ္သမားမ်ား ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕၊ ငံျပာရည္တို႕ မထည့္႔ပဲ စားသံုးႏုိင္ပါသည္။ ဆား အနည္ငယ္ထည့္ပါ။


ၾကာဆံေၾကာ္သုပ္(သတ္သတ္လြတ္)

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ဆန္ၾကာဆံ = ၃၀က်ပ္သား

ေဂၚဖီထုပ္ = တစ္ျခမ္း

ၾကက္သြန္နီ = ၄လံုး

ဆီ = ၁၀က်ပ္သား

ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) = အနည္းငယ္

ဆား = အနည္းငယ္

မုန္လာဥနီ = ၁၀က်ပ္သား

ပဲသီး = ၁စည္း

ဆလတ္ရြက္ = အနည္းငယ္

သခြားသီး (သို႔) ပဲပင္ေပါက္ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ငရုတ္ဆီ = အနည္းငယ္

ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ၾကာဆံကို အေရအရင္စိမ္ပါ။

- ေဂၚဖီဖုပ္၊ ပဲသီးႏွင့္ မုန္လာဥနီတုိ႔ကို လွီးျဖတ္ထားပါ။

- ဆီအုိးတည္၍ ဆီပူလွ်င္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီထည့္ ဆီသတ္ပါ။

- လွီးထားေသာ ပဲသီး၊ မုန္လာဥနီႏွင့္ ေဂၚဖီတုိ႕ကို ထည့္ပါ။

- ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ႏွင့္ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ဆားအနည္းငယ္၊ စီထည့္၍ စေလာင္းျဖင့္ ခဏအိပ္ထားပါ။

- အသီးအရြက္မ်ား အတန္ငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဆံမ်ားထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ စေလာင္းျဖင့္ ခဏအုပ္ထားပါ။

- ထုိ႔ေနာက္ ၾကာဆံအိလာလွ်င္ ေမႊ၍ ေၾကာ္ပါ။ ထုိေၾကာ္ထားေသာ ၾကာဆံေၾကာ္မ်ားကို သုပ္စားမည့္ ပန္ကန္ထဲသို႔ တစ္ပြဲျပင္စာ ထည့္ပါ။

- ထုိထဲသို႔ သခြားသီး လွီးထည့္ပါ။ ဟင္းခတ္မူန္႕ႏွင့္ ငရုတ္ဆီ၊ ငံျပာရည္တုိ႔ျဖင့္ ေရာနယ္၍ သုပ္ပါ။

- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးအက်က္မူန္႕ထည့္၍ သံုးေဆာင္ပါ။

- ဆလတ္ရြက္ပါ ထည့္၍ သုပ္စားပါ။


ညွပ္ေခါက္ဆြဲသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -

ညွပ္ေခါက္ဆြဲ = ၁၀က်ပ္သား

ၾကက္သြန္နီ = ၂လံုး

ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္

ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္

ပဲမူန္႕(အက်က္) = အနည္းငယ္

မန္က်ည္းရည္ = အနည္းငယ္

ဆီ = အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု -

- ညွပ္ေခါက္ဆြဲထဲသို႔ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီထည့့္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ပုစြန္ေျခာက္မူန္႕၊ မန္က်ည္းရည္ႏွင့္ ဆီခ်က္မ်ား ထည့္၍ သုပ္စားပါ။

- အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးမူန္႕ထည့္၍ သုပ္ပါ။

No comments:

Post a Comment