ပုစြန္မီးဖုတ္သုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ပုစြန္ထုပ္ = ၁၀ေကာင္
ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး
သံပရာသီး = ၁လံုး
ငရုတ္သီးစိမ္း = အနည္းငယ္
ဆား = အနညး္ငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
နံနံပင္ = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ပုစြန္မ်ားကို ေရေဆးပါ။ အခြံမ်ား မခြားပစ္ရပါ။
- ျပီးလွ်င္ အေကာင္လုိက္ သံဆန္ခါျဖင့္ မီးဖိုေပၚတင္ဖုတ္ပါ။
- ဖုတ္ျပီး ပုစြန္မ်ားကို အခြံသင္ (အရြယ္ေတာ္လွီးထားပါ။ ေခါင္းခြံမၾကိဳက္လွ်င္ ဖယ္ပစ္ပါ။)
- လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ သံပရာသီးညွစ္ထည့္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ နံနံပင္တုိ႔ျဖင့္ သုပ္စားပါ။
- ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ပုစြန္အစိမ္းသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ပုစြန္ထုပ္(ေခါင္းမပါ) = ၁၀ေကာင္
ၾကက္သြန္န = ၅လံုး
သံပရာသိး = ၂လံုး
ဆား = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
နံနံပင္ = အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး = ၃လံုး
ျပဳလုပ္ပံု -
- ပုစြန္ထုပ္မ်ားကို အခြံသင္ပါ။
- ထုိ႔ေနာက္ သံပရာသီးညွစ္၍ နယ္ျပီး နာရီ၀က္စိမ္ထားပါ။
- ထုိ႔ေနာက္ ပုစြန္မ်ားကို အတံုးေသး တံုးျပိး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္တုိ႔ျဖင့္ သုပ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္အုပ္၍ သံုးေဆာင္ပါ။
- ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္သုပ္က ပုိ၍ စားေကာငး္ပါသည္။
ပုစြန္ႏွင့္ ပဲၾကာဆံသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ပုစြန္ထုပ္ = ၅ေကာင္
ပဲၾကာဆ့ = ၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ = ၃လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ = ၂လံုး
သံပရာသီး = ၂လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီ = ၂လံုး
ဆား = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္ = ၁စည္း
ငရုတ္သီးစိမး္ = အနည္းငယ္
သၾကား = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ေရွးဦးစြာသုပ္ရန္ အခ်ဥ္ရည္ အရင္စပ္ပါ။
- သံပရာသီးညွစ္၊ သံပရာရည္ထဲသို႔ ဆားအနည္းငယ္၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းျပီးသား ထည့္၍ေမႊပါ။
- အေပါ့ အငန္ ျမည္းျပိး လုိရာထပ္ထည့္ပါ။
- ပဲၾကာဆံကို အနညး္ငယ္ျပဳတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရေအးထဲသုိ႔ ထည့္စိမ္ပါ။
- ပုစြန္မ်ားကို ေရအနည္းငယ္ျဖင့္ က်က္ရုံျပဳတ္ပါ။
- အခြံသင္၍ လွီးထားပါ။ ထုိေနာက္ လွီးထားေသာ ပုစြန္၊ ပဲၾကာဆံ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ စပ္ထားေသာ အခ်ဥ္ရည္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕၊ ငံျပာရည္တုိ႔ ထည့္နယ္ပါ။
- ငရုတ္သီးစိမ္း လွီးထည့္ပါ။ အေပၚမွ ၾကက္သြန္မိတ္ အုပ္၍ သံုးေဆာင္ပါ။
ပုစြန္ေျခာက္သုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ပုစြန္ေျခာက္အခ်ိဳေျခာက္ = ၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမး္ = အနည္းငယ္
သံပရာသီး = ၁လံုး
ျပဳလုပ္ပံု -
- ပုစြန္ေျခာက္မ်ားကို အနည္းငယ္ထုလုိက္ပါ။
- ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထည့္၊ သံပရာသီးညွစ္ထည့္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ အနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းလွီးထည့္၍ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။
- ပုစြန္ေျခာက္ေပါ့လွ်င္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္၍ သုပ္ပါ။
ပုစြန္ခ်ဥ္သုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ပုစြန္ခ်ဥ္ = ၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး
ဆီ = ႏွစ္က်ပ္ခြဲသား
ငရုတ္သီးစိမး္ = အနည္းငယ္
နံနံပင္ = အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ၾကက္သြန္ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးဆန္ခါႏွင့္ စစ္ထားပါ။
- နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း လွီးထားပါ။
- ပုစြန္ခ်ဥ္ကို ထမင္းမ်ား ဖယ္ပစ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ အတံုးေသးေသးလွီး၊ စစ္ထားေသာ ၾကက္သြနနီထည့္၊ နံနံပင္ထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆီစိမ္း၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ အနည္းငယ္ထည့္၍ သုပ္ပါ။
- အေရာင္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္ေလွာ္မူန္႕ ထည့္၍ သံုးေဆာင္ပါ။
ပုစြန္ေလွာ္သုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား -
ပုစြန္ေက်ာ့ေသးေသး = ၅၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ = ၃လံုး
သံပရာသီး = ၁လံုး
ဟင္းခတ္မူန္႕ = အနည္းငယ္
ဆား = အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း = အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ပုစြန္ေက်ာ့ေသးေသးမ်ားကို ေရေဆး၊
- ျပီးလွ်င္ ဒယ္အုိးထဲထည့္၊ ဆား အနည္းငယ္ထည့္၍ ေလွာ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ေလွာ္ထားေသာ ပုစြန္မ်ား ေရာထည့္ပါ။
- သံပရာသီး ညွဏ္၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မူန္႕တုိ႔ျဖင့္ သုပ္စားပါ။
- ငရုတ္သီးစိမ္း ထည့္၍စားလွ်င္ အလြန္စားေကာင္းပါသည္။
ပုစြန္ခြက္ေၾကာ္သုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္အရြယ္ေတာ္ = ၂၀က်ပ္သား
ပဲပင္ေပါက္ = ၂၀က်ပ္သား
ပဲမူန္႕ = ၂၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ = ၅လံုး
ဆန္မူန္႕ = ၁၀က်ပ္သား
ေကာက္ညွင္းမူန္႕ = ၅က်ပ္သား
ဆား = အနည္းငယ္
သခြားသီး = ၁လံုး
ဆုိဒါ = အနည္းငယ္
ငရုတ္ဆီ = အနညး္ငယ္
ဆီ = အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု -
- ပုစြန္မ်ားကုိ ေရေဆး၍ စစ္ထားပါ။ အခြံမသင္ပါႏွင့္။
- ပဲမူန္႕၊ ေကာက္ညွင္းမူန္႕ႏွင့္ ဆန္မူန္႕တုိ႔ကို ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ မပ်စ္မက်ဲ ေဖ်ာ္ထားပါ။
- ျပီးလွ်င္ ပုစြန္ႏွင့္ ပဲပင္ေပါက္မ်ားကို ဆုိဒါမူန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး နယ္ပါ။
- ဆီအုိးပူလွ်င္ ဇြန္းခြက္ၾကီးထဲသို႔ ထည့္၍ ေၾကာ္ပါ။ ပုစြန္ေျခာက္ေၾကာ္ ျဖစ္လာပါမည္။
- ထုိပုစြန္ခြက္ေၾကာ္ကို ပန္ကန္ထဲထည့္၍ ကတ္ေၾကးျဖင့္ ညွပ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ လွီးထားေသာ သခြားသီး၊ ဟင္းခတ္မူန္႕တုိ႔ကို ထည့္ျပီး ငရုတ္ဆီ အခ်ဥ္ရည္ျဖင့္ ဖြဖြေရာနယ္၍ သုပ္စားပါ။

Wednesday, 3 November 2010
ပုစြန္ဟင္းလ်ာႏွင့္ ပတ္သက္၍
အမ်ဳိးအစား/က႑
စားၾကမယ္ေဟ့ေကာင္းေကာင္း
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment