ဂ်င္းကို ေန႕စဥ္စားသုံးျခင္းျဖင့္ အစာအိမ္ႏွင့္ အူလမ္းေၾကာင္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေခ်ကို ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသန စမ္းသပ္ခ်က္မ်ားမွ ေတြ႕ရွိထားသည္။ အေမရိကန္ ေဆးေက်ာင္းတစ္ခုတြင္ ေက်ာင္းသား (၁၅)ဦးကို ေန႕စဥ္ဂ်င္း ၂-ဂရမ္ခန္႕စားေစ၍ အျခား (၁၅)ဦးကို အားေဆးမ်ားသာေကြ်းကာ ၂၈-ရက္ ၾကာျပီးေနာက္ ျပန္လည္စစ္ေဆးၾကည့္ရာတြင္ ဂ်င္းစားသူ (၁၅)ဦးတြင္ အျခား (၁၅)ဦးထက္ အူမၾကီးေရာင္ရမ္းမူ ေလ်ာ့က်ေနေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။
ဂ်င္းစာသံုးျခင္းျဖင့္ ရရွိႏုိင္ေသာ အျခားအက်ိဳး ၆-မ်ိဳးကိုလည္း ေဖာ္ျပလုိက္ရပါသည္။
၁။ သားဥအိမ္ကင္ဆာ
ေလ့လာေတြ႕ရွိခ်က္မ်ားအရ ဂ်င္းစားသံုးျခင္းသည္ သားဥအိမ္ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား ေသေၾကပ်က္စီးရန္ လူံ႕ေဆာ္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။
၂။ ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္ပ်ိဳ႕အန္ျခင္း
ကိုယ္၀န္ ပထမ ၄လတြင္ ၾကံဳေတြ႕ရေသာ မနက္ခင္းမူးေမာ္၊ ပ်ိဳ႕အန္ျခင္းကို ဂ်င္းစားျခင္းက သိသိသာသာေလ်ာ့နည္း သက္သာေစသည္။
၃။ ယာဥ္ရထားစီးစဥ္မူးေ၀ျခင္း
ကား၊ ရထားစီးစဥ္ မူးေ၀ျခင္းႏွင့္ ပ်ိဳ႕အန္ျခင္းတုိ႔အတြက္လည္း ဂ်င္းသည္ ထိေရာက္ေသာ ေဆး၀ါးတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္။
၄။ အစာအိမ္နာျခင္း
ေရွးအစဥ္အဆက္မွ တရုတ္လူမ်ိဳးမ်ားသည္ အစာအိမ္နာျခင္းအတြက္ ဂ်င္းကို အဓိကသံုးစြဲခဲ့ၾကသည္။
၅။ အေအးမိဖ်ားနာျခင္း
ဂ်င္းတြင္ ပါ၀င္ေသာဓာတုေဗဒ ပစၥည္းမ်ားသည္ အေအးမိဖ်ားနာျခင္းကို သက္သာေစသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ အေအးမိဖ်ားနာပါက ဂ်င္းျပဳတ္ရည္တြင္ သံပယိုသီးလွီးထည့္၍ ေသာက္သံုးသင့္သည္။
၆။ ရာသီလာစဥ္ ကိုက္ခဲျခင္း
ရာသီလာစဥ္ ကိုက္ခဲျခင္းအတြက္ သံုးစြဲေသာ ေဆး၀ါးမ်ားကဲ့သို႔ပင္ ဂ်င္းျပဳတ္ရည္သည္လည္း ဆီးစပ္ကိုက္၊ ခါးကိုက္ျခင္းကို သက္သာေစသည္။ ရာသီပထမဆံုးလာသည့္ေန႔မွစ၍ တစ္ေန႕ေလးၾကိမ္၊ တစ္ခါေသာက္တစ္ခြက္ႏူန္းျဖင့္ ဂ်င္းျပဳတ္ရည္ေသာက္ရန္ အၾကံျပဳလုိက္ရပါသည္။

Friday, 21 October 2011
က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းေသာ ဂ်င္း
စႏၵီ (ေဆး-၂) (HEALTH CARE JOURNAL)
အမ်ဳိးအစား/က႑
က်န္းမာေရး
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment