ျမန္မာအမည္ - ရွားေစာင္းခါး
အံုလုိက္ အေလ့က်ေပါက္ေသာ အပင္ျဖစ္သည္။ ပင္စည္မွာာ အရင္းတုတ္၍ အဖ်ားေသးသည္။ ပင္စည္သည္ ေလးေထာင့္ပံု ျဖစ္သည္။ အရြက္ မရွိေခ်။ အပူပုိင္းေဒသႏွင့္ ေအာက္ျမန္မာျပည္တြင္ ေပါက္သည္။ ပင္စည္နုကို စားသံုးနုိင္၍ ခါးသက္ေသာ အရသာ ရွိသည္။ ပင္စည္နုကို ေၾကာ္၍၊ ခ်က္၍၊ ျပဳတ္၍ စားသံုးႏုိင္သည္။ ရာသီမေရြး စားသံုးနုိင္သည္။ ရွားေစာင္း။ မရုိးစေသာ ပူေလာင္ေသာ အေစးမ်ား မ်က္စိအတြင္းသို႔ ၀င္ပါက ရွားေစာင္းခါး သတၱဳရည္ကို ခတ္ေပးပါက ေပ်ာက္ကင္းသည္။
No comments:
Post a Comment