ျမန္မာအမည္ - ကညြတ္
မြန္အမည္ - SANI KAMAT
တစ္ႏွစ္လွ်င္ တစ္ၾကိမ္သာ ရာသီအလုိက္ ေပၚသည့္အျပင္ အရသာထူးေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ပင္ ျဖစ္သည့္ ကညြတ္ပင္ကို လူအမ်ား အျမတ္တႏုိး ၀ယ္ယူ စားသံုးၾကသည္။
ပင္ေပ်ာ့ ပင္ငယ္မ်ိဳး ျဖစ္သည့္ ရြက္ျမြာ ကေလးမ်ား အလြန္ေသးငယ္၍ အပ္ေခ်ာင္းပံုသဏၭာန္ ရွိျပီး အနည္းငယ္ ေကာက္ေကြ႕၍ ေနသည္။ အပြင့္မွာ ငယ္၍ အျဖဴေရာင္ရွိျပီး ေမႊးၾကိဳင္ေသာ အနံ႕ရွိျပီး အသီးမ်ား မွည့္သည့္အခါ အနီေရာင္ ရွိ၏။ ျမန္မာႏုိင္ငံ စြတ္စုိ ထုိင္းမူိင္းေသာ အရပ္၊ ေတာင္ေပၚ ေဒသႏွင့္ ေအးေသာ အရပ္ေဒသတုိ႔တြင္ စုိက္ပ်ိဳး ျဖစ္ထြနး္ပါသည္။
ခ်ိဳစိမ့္ေသာ အရသာ ရွိျပီး အပင္စုိ႔ေပါက္ကို ျပဳတ္၍ လည္းေကာင္း၊ ဓားျပား ရုိက္၍ လည္းေကာင္း ေၾကာ္ခ်က္၍ စားသံုးႏုိင္သည္။ အဖူးကို ေရေႏြးေဖ်ာ၍ ခ်ဥ္ရည္ ခ်က္စားႏုိင္သည္။ မိုးဦးက် ရာသီတြင္ အစို႔ေပါက္ကို စားသံုးႏုိင္သည္။ ယင္းကညြတ္ကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ အင္အားကို ျဖည့္ဆည္းေပးေစပါသည္။

Saturday, 30 October 2010
ကညြတ္
အမ်ဳိးအစား/က႑
ေဆးဖက္၀င္အပင္မ်ား
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment