ျမန္မာအမည္ - ရုံးပတီပင္္
ရုကၡေဗဒ အမည္ - ဟီဗီစကူလင္တန္
ရုံးပတီပင္ စုိက္ရာတြင္ ရုံးပတီေစ့မ်ားကို မုိးမက်မီ ေမလႏွင့္ ဇြန္လဆန္းစေလာက္တြင္ စုိက္ပ်ိဳးရပါသည္။ ရုံးပတီ စုိက္ပ်ိဳးရန္ ေျမကိုဆြ၍ ေျမေပါင္ျဖစ္ေအာင္ ျပဳျပင္ျပီး ထုိေျမေပါင္ကို အက်ယ္ ၂-ေပခန္႕ ရွိရပါသည္။ ေျမေပါင္ တစ္ခုႏွင့္ တစ္ခု ၁-ေပခန္႕ ျခားထားသင့္သည္။ သုိ႔မဟုတ္ ၆-လက္မ နက္သည့္ က်င္းမ်ားတူး၍ စုိက္ပ်ိဳးနုိင္သည္။ အေစ့မ်ားကို ဆြထားသည့္ ေျမေပၚတြင္ တင္ရုံသာ တင္ရသည္။ အေစ့ တစ္ေစ့ႏွင့္ တစ္ေစ့ကို ၂ေပခန္႕ ျခား၍ စုိက္ရသည္။ ရုံးပတီသီး ၁၀၀၏ အေစ့မ်ားကို ေျမ ၁-ဧကတြင္ စုိက္ပိ်ဳးနုိင္သည္။ ရုံးပတီပင္ စတင္စုိက္ပ်ိဳးျပီးေနာက္ ၃-လခန္႕ အၾကာတြင္ ပထမ အသီးမ်ား ခူးယူ စားသံုးနုိင္သည္။ ရုံးပတီသီးကို မီးကင္၍ လည္းေကာင္း။ ျပဳတ္၍လည္းေကာင္း၊ ငပိနွင့္ တုိ႔စားႏုိင္သည္။ ေၾကာ္၍၊ ခ်က္၍၊ သနပ္လုပ္၍၊ ဟင္းခ်ိဳခပ္၍။ ခ်ဥ္ရည္ခ်က္၍ အမ်ိဳးမ်ိဳး စားသံုးနုိင္သည္။
ျမန္မာ့ ေဆးက်မ္းမ်ား အဆုိအရ ရုံးပတီသည္ က်ိခြ်ဲ၏။ သလိပ္ကို ပ်က္ေစတတ္၏။ အေၾကာအျခင္တုိ႔ကို ေလးလံ ေတာင့္တင္း ေစတတ္၏ဟု ဆုိပါသည္။

Saturday, 30 October 2010
ရုံးပတီ
အမ်ဳိးအစား/က႑
ေဆးဖက္၀င္အပင္မ်ား
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment