ျမန္မာအမည္ - ေရကန္စြန္း
ခ်င္းအမည္ - TIHNAH
မြန္အမည္ - WOONTTE
ရွမ္းအမည္ - ကန္စြန္းနံ
တစ္ႏွစ္ (သုိ႔မဟုတ္) ႏွစ္ၾကာခံ ေရေလွ်ာက္ ႏြယ္မ်ိဳး ျဖစ္သည္။ အရုိး အနီေရာင္ႏွင့္ အစိမး္ေရာင္ ႏွစ္မ်ိဳး ရွိသည္။ အေခါင္းပြ၍ အဆစ္ေနရာ တုိ႔တြင္ အေခါင္းပိတ္ ျဖစ္သည္။ လွံ စြပ္ပံု ရြက္လႊဲထြက္သည္။ ရြက္ညွာ ရွည္သည္၊ အပြင့္ၾကီးၾကီး ေခါင္းေလာင္းပံု ခရမ္းေပ်ာ့ေရာင္ ပြင့္၍ ပြင့္တည္းျဖစ္သည္။ ခ်ိဳေသာ အရသာရွိသည္။ အရြက္၊ အညြန္႕၊ အရုိးတုိ႔ကို စားသံုးႏုိင္သည္။ ၎ကို အစိမး္လုိက္ တုိ႔စရာအျဖစ္ လည္းေကာင္း။ ေၾကာ္၍ လည္းေကာင္း။ ဟင္းခ်ိဳ။ ခ်ည္ရည္ဟင္း ခ်က္၍ စားသံုးနုိင္သည္။ အဆိပ္အေတာက္ ေျပေစရန္ မူ၊ အင္ဥတုိ႔ႏွင့္ ေရာ၍ ခ်က္စားနုိင္သည္။ ျမန္မာနုိင္ငံ အႏွံ႕အျပားရွိ ေခ်ာင္း၊ ေျမာင္း၊ အင္း၊ အုိင္၊ ေရကန္၊ လယ္ကြင္းမ်ားတြင္ အမ်ားအျပား ေတြ႕ႏုိင္သည္။ ရာသီမေရြး စားသံုးနုိင္သည္။ ေရကန္စြန္းရြက္ သတၱဳရည္ကို မၾကာခဏ ေသာက္ေပးပါက ေရငတ္ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္းေစနုိင္သည္။

Friday, 29 October 2010
ေရကန္စြန္း
အမ်ဳိးအစား/က႑
ေဆးဖက္၀င္အပင္မ်ား
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment