ျမန္မာအမည္ - မဲဇလီ
ကခ်င္အမည္ - MAIJARI
အပင္ၾကီးမ်ိဳးျဖစ္၍ ေပ-၆၀ ခန္႕အထိ ျမင့္သည္။ အေမြး ညိဳမည္းမည္း အေရာင္ရွိသည္။ တစ္ၾကိမ္ငွက္ေမြး ရြက္ေပါင္းျဖစ္သည္။ ရြက္လႊဲထြက္သည္။ ရြက္လႊာမ်ား ဘဲဥ ပံုသဏၭာန္ရွိသည္။ အပြင့္မ်ား အ၀ါေရာင္ ျဖစ္၍ ေသးငယ္သည္။ မုိးႏွင့္ ေဆာင္းရာသီတြင္ ပြင့္သည္။ အရြက္ႏု အဖူးတို႔ကို စားသံုးနုိင္သည္၊ အရသာမွာ ခ်ဳိ၊ ဖန္၊ ဆိမ့္ေသာ အရသာရွိသည္။ အရြက္ကို ျပဳတ္၍ တုိ႔စရာအျဖစ္လည္းေကာင္း၊ အသုပ္အျဖစ္လည္းေကာင္း၊ ဟင္းခ်ိဳ၊ ဟင္းခါးအျဖစ္လည္းေကာင္း ခ်က္ျပဳတ္ စားနုိင္သည္။ ျမန္မာႏုိင္ငံ အႏွံ႕အျပားတြင္ ေပါက္ေရာက္သည္။ အရြက္ကို ရာသီမေရြး စားသံုးႏုိင္သည္။ အဖူးအပြင့္ကို သီတင္းကြ်တ္၊ တန္ေဆာင္မုန္းလတို႔တြင္ စားသံုးႏုိင္သည္။ အရြက္၊ အဖူးတို႔ကို ျပဳတ္၍ ေသာက္ျခငး္ျဖင့္ အသက္ရူ ျပြန္ေခ်ာင္းေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္းသည္။

Friday, 29 October 2010
မဲဇလီ
အမ်ဳိးအစား/က႑
ေဆးဖက္၀င္အပင္မ်ား
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment