ျမန္မာအမည္ - ကတြက္(ကဒြတ္)
ရွမ္းအမည္ - MAILU SANG
ကတြက္ပင္သည္ ေညာင္ပင္မ်ိဳးတြင္ ပါ၀င္၍ အျမဲစိမ္းလန္းကာ ခ်ံဳပုတ္ အၾကီးစားကဲ့သုိ႔ ေပါက္ေရာက္ တည္ရွိသည့္ ပင္လတ္မ်ိဳး ျဖစ္သည့္အျပင္ အျမဲစိမ္းလန္းေသာ အပင္မ်ိဳး ျဖစ္သည္။ အေခါက္သည္ အျပာရင့္ေရာင္ ျဖစ္၍ ရြက္ဆုိင္ ထြက္သည္။ အရြက္၏ အရင္းမွာ မတူညီဘဲ တစ္ဘက္နိမ့္ တစ္ဘက္ျမင့္ ျဖစ္သည္။ အရြက္ေအာက္ မ်က္ႏွာျပင္တြင္ အေမႊးႏုမ်ား ရွိ၍ အေပၚ မ်က္ႏွာျပင္မွာ ၾကမ္းသည္။ ပင္စည္ဒဒ အရင္းဘက္ အကိုင္းတြင္ ပြင့္သီးသည္။ သဖန္းသီးကဲ့သို႔ ျဖစ္သည္။ မုိးကုတ္၊ ရွမ္း၊ ကခ်င္၊ မြန္ျပည္နယ္တုိ႔တြင္ အမ်ားအျပား ေတြ႕နုိင္ပါသည္။ ယိုထုိး၍ စားသံုးႏုိင္သည္။ အညြန္႕ကို ဟင္းခ်ိဳခ်က္၍ လည္းေကာင္း၊ ျပုတ္၍ အတုိ႔အျမွဳပ္အျဖစ္ လည္းေကာင္း၊ ေၾကာ္၍ ခ်က္၍ လည္းေကာင္း စားသံုးႏုိင္သည္။ အသီးမွည့္ကို မုိးရာသီႏွင့္ ေဆာင္းရာသီတြင္ စားသံုးႏုိင္သည္။ အညြန္႕ကို ရာသီမေရြး စားသံုးႏုိင္သည္။ အျမစ္သတၱဳရည္ကို ေသာက္ ေသာ္ ဆီးခ်ဳပ္၊ ဆီးေအာင့္ ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္းပါသည္။

Saturday, 30 October 2010
ကတြတ္
အမ်ဳိးအစား/က႑
ေဆးဖက္၀င္အပင္မ်ား
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment