ျမန္မာအမည္ - ရဲယို
ကခ်င္အမည္ - NLUNG
ခ်င္းအမည္ - LATLOOT
မြန္အမည္ - HLAPON YOOK
အပင္လတ္မ်ိဳး ျဖစ္၍ အျမဲ စိမ္းလန္းလ်က္ ရွိသည္။ အကိုင္းငယ္မ်ား မ်က္ႏွာခ်င္းဆုိင္ ထြက္၍ တစ္စံုႏွင့္ တစ္စံု ေထာင့္မွန္က်၍ ထြက္သည္။ အရြက္မ်ားလည္း ေထာင့္မွန္ ရြက္ဆုိင္ထြက္၍ အရြက္မွာ တစ္ေပခန္႕ အထိရွိသည္။ ရြက္ေက်ာမ်ား ထင္ရွား၍ မ်က္ႏွာျပင္ ႏွစ္ဘက္စလံုး ေခ်ာသည္။ စုေပါင္း ပန္းခုိင္သည္ အဆစ္မွ အရြက္ႏွင့္ ဆန္႕က်င္ဘက္ ထြက္၍ အျဖဴေရာင္ ပန္းပြင့္ငယ္မ်ား စု၍ပြင့္သည္။
အပြင့္ခိုင္မွ ျဖစ္ေသာ အသီးမ်ားသည္ နုစဥ္တြင္ အစိမ္းေရာင္ျဖစ္ျပီး ရင့္မွည့္လာေသာအခါ အျဖဴေရာင္သို႔ ေျပာင္းသြားသည္။ အသားမွာ ေပ်ာ့သည္။ အနံ႕စူးရွသည္။ အရသာမွာ ပူရွိန္းပူရွိန္း ရွိသည္။ အရြက္ႏုႏွင့္ အသီးမွည့္ကို စားသံုးႏုိင္သည္။ ရာသီမေရြး စားသံုးႏုိင္သည္။ အသီးကို အစိမ္း စားနုိင္သည္။ အသီးကုိ ထန္းလ်က္ျဖင့္ ေရာေမႊ၍ စားသံုးပါက အစားမေၾကေရာဂါ ေပ်ာက္သည္ ျမန္မာနုိင္ငံ အႏွံ႕အျပားတြင္ ေပါက္ေရာက္သည္။

Saturday, 30 October 2010
ရဲယို
အမ်ဳိးအစား/က႑
ေဆးဖက္၀င္အပင္မ်ား
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment