ျမန္မာအမည္ - ေလးညွင္းပင္
ရုကၡေဗဒအမည္ - ယူဂ်ီးနိးယားကယ္ရီယို မီေလး
ေလးညွင္းပင္၏ အဖူးေလးမ်ားသည္ ထြက္စ အခ်ိန္တြင္ ျဖဴေရာ္ေရာ္ အေရာင္ရွိ၍ တျဖည္းျဖည္း အစိမ္းေရာင္သုိ႔ ေျပာင္းလဲသြားသည္။ အနည္းငယ္ ရင့္လာေသာအခါ အနီေရာင္သုိ႔ ေျပာင္းလဲသြားသည္။ ထုိအခါ အဖူးမ်ားကို ခူးဆြတ္၍ ေနလွမ္းရသည္။ ေျခာက္ေသြ႕ေသာအခါ အညိဳရင့္ေရာင္ ျဖစ္လာသည္။
ေလးညွင္းပြင့္သည္ အေမႊးအၾကိဳင္တြင္ တစ္ခု အပါအ၀င္ျဖစ္သည္။ ေလးညွင္းဆီကို ေလးညွင္း ဖူးမ်ား။ အရြက္မ်ားႏွင့္ အကိုင္း အခက္မ်ားကို ေရျဖင့္ အထပ္ထပ္ ေပါင္းတင္ျခင္းျဖင့္ ရရွိႏုိင္သည္။ ေလးညွင္းဆီ၏ အရသာမွာ ေလးညွင္းပြင့္ကဲ့သို႔ပင္ အနံ႕သင္း၍ ပူစပ္စပ္ ျဖစ္သည္။ ေလးညွင္းဆီကို သြားကိုက္ သြားနာေရာဂါ ကုသရာတြင္ အသံုးျပဳၾကသည္။ အျခားေသာ ေဆးမ်ားေဖာ္စပ္ရာတြင္လည္း ထည့္သြင္း အသံုးျပဳသည္။

Saturday, 30 October 2010
ေလးညွင္းပင္
အမ်ဳိးအစား/က႑
ေဆးဖက္၀င္အပင္မ်ား
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment