ဒီတစ္ခါဟင္းလ်ာကိုေတာ့ ဂ်ဴးျမစ္ကို ရွမ္းသုပ္လို အရသာမ်ိဳးျဖစ္ေအာင္ သုပ္မွာပါ။ ဂ်ဴးျမစ္သုပ္ဆုိေပမယ့္ ဂ်ဴးျမစ္နဲ႔အတူ မုန္ညင္းရြက္ေတြကိုလည္း ထည့္ပါမယ္။ ရွမ္းနံ႔ေလးသင္းသြားေအာင္ ပဲပုပ္ျပားေလးေတြလည္း ထည့္ထားတဲ့ ရွမ္းအစားအစာ အရသာအျပည့္အ၀ရေစမယ့္ အသုပ္တစ္မ်ိဳးပါပဲ။
ဂ်ဴးျမစ္သုပ္အတြက္ အသုပ္တစ္ပြဲစာ ဂ်ဴးျမစ္ အနည္းငယ္၊ မုန္ညင္းစိမ္း အနည္းငယ္၊ ပဲပုပ္ျပားတစ္ျပားနဲ႔ ႏွမ္းေလွာ္နဲ႔ သံပရာသီးတုိ႔ပဲ လုိပါတယ္။ မုန္ညင္းစိမ္းကိုေတာ့ ႏူးေအာင္ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပါ။ ဂ်ဴးျမစ္ကေတာ့ ေရေႏြးေျဖာရုံပဲလုိပါတယ္။
ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ ပဲပုပ္ျပား ႏွစ္ျပားေလာက္ကိုလည္း မီးကင္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႔ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ကင္ျပီးသားပဲပုပ္ကိုပါ ေရာထည့္ေထာင္းပါမယ္။ ပဲပုပ္ေထာင္းျပီးသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ အမယ္အားလံုးကို ေရာထည့္ျပီး အရသာအတြက္ ငံျပာရည္နဲ႔ ၾကက္သားမူန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ကာ သံပရာရည္ညွစ္ျပီး နယ္ဖတ္ကာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။
ဒါဆုိရင္ေတာ့ ဆီလည္းမပါ။ အသီးအရြက္ေတြပဲ သီးသန္႔သုပ္ထားတဲ့ ဒီဂ်ဴးျမစ္သုပ္က က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီေစသလုိ တုိင္းရင္းသား လက္သုပ္စာတစ္မ်ိဳးအျဖစ္ ျမည္းစမ္းႏုိင္ၾကမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment