၀က္သားကို အမယ္မ်ိဳးစံုနဲ႔ ေရာေႏွာခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ ၀က္ပုန္းကေတာ့ နာမည္ၾကီးဟင္းလ်ာတစ္ခုပါပဲ။ ဒီတစ္ခါကေတာ့ ၀က္သားကို သရက္သီးေျခာက္နဲ႔ ေရာေႏွာခ်က္ျပဳတ္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။ အအီေျပလည္းျဖစ္၊ အရသာကလည္း ၀က္သားအရသာမပ်က္ဘဲ ခ်ဥ္စပ္စပ္ျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္တာပါ။
လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၀က္ေပါင္သား ၁၅-က်ပ္သား၊ သရက္သီးအေျခာက္ လက္တစ္ဆုပ္စာနဲ႔ ငရုတ္သီးေျခာက္အပြတုိ႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ သရက္သီးေျခာက္ကေတာ့ ေစ်းမွာ ရွားရွားပါးပါးရွာ၀ယ္ရမွာပါ။ အိမ္မွာ အေျခာက္လွမ္းထားျပီးသားရွိတဲ့ မိတ္ေဆြဆီကလည္း ေတာင္းယူႏုိင္ပါတယ္။
အရင္ဆံုး သရက္သီးေျခာက္ကို ေရစိမ္ထားလုိက္ပါ။ ၀က္ေပါင္သားကို အေနေတာ္အသားျပားေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္လွီးျပီး ဆား၊ နႏြင္းနဲ႔ ၾကက္သားမူန္႔တုိ႔နဲ႔ နယ္ပါမယ္။ ၾကက္သြနျ္ဖဴနီနဲ႔ ခ်င္းကို ငရုတ္သီးအပြေျခာက္ေလးေတာင့္ေလာက္နဲ႔ ေထာင္းပါမယ္။
ဆီသတ္ျပီး၀က္သားကို အရင္ဆံုးထည့္လံုးပါ။ ေရမထည့္ခင္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ကိုလည္း ထည့္ေပးပါ။ ခါတုိင္း ၀က္သားဟင္းခ်က္သလိုပါပဲ။ ၀က္သားနူးျပီဆုိမွ ေရစိမ္ထားတဲ့ သရက္သီးေျခာက္ေတြကို ဆယ္ျပီး ထည့္ပါမယ္။ သရက္သီးေျခာက္ေလးတြဆီက အခ်ဥ္ထြက္လာျပီ ၀က္သားနဲ႔အတူ ႏူးအိလာေအာင္ ေရထည့္ျပီး တည္ေပးပါ။ ျပီးမွ ဆီျပန္ေအာင္ေစာင့္ျပီး ခ်က္လုိက္ရုံပါပဲ။
ဒီ၀က္သား သရက္သီးေျခာက္ဟင္းက သရက္သီးေျခာက္ေလးေတြကိုလည္း အရသာခံျပီးစားႏုိင္တာမုိ႔ အအီလည္းေျပ၊ အစပ္အရသာေလးလည္းပါတာေၾကာင့္ အခ်ဥ္အရသာနဲ႔လည္း ပိုမုိလုိက္ဖက္စြာ စားသံုးႏုိင္မွာျဖစ္ပါတယ္။
အရင္ဆံုး သရက္သီးေျခာက္ကို ေရစိမ္ထားလုိက္ပါ။ ၀က္ေပါင္သားကို အေနေတာ္အသားျပားေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္လွီးျပီး ဆား၊ နႏြင္းနဲ႔ ၾကက္သားမူန္႔တုိ႔နဲ႔ နယ္ပါမယ္။ ၾကက္သြနျ္ဖဴနီနဲ႔ ခ်င္းကို ငရုတ္သီးအပြေျခာက္ေလးေတာင့္ေလာက္နဲ႔ ေထာင္းပါမယ္။
ဆီသတ္ျပီး၀က္သားကို အရင္ဆံုးထည့္လံုးပါ။ ေရမထည့္ခင္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ကိုလည္း ထည့္ေပးပါ။ ခါတုိင္း ၀က္သားဟင္းခ်က္သလိုပါပဲ။ ၀က္သားနူးျပီဆုိမွ ေရစိမ္ထားတဲ့ သရက္သီးေျခာက္ေတြကို ဆယ္ျပီး ထည့္ပါမယ္။ သရက္သီးေျခာက္ေလးတြဆီက အခ်ဥ္ထြက္လာျပီ ၀က္သားနဲ႔အတူ ႏူးအိလာေအာင္ ေရထည့္ျပီး တည္ေပးပါ။ ျပီးမွ ဆီျပန္ေအာင္ေစာင့္ျပီး ခ်က္လုိက္ရုံပါပဲ။
ဒီ၀က္သား သရက္သီးေျခာက္ဟင္းက သရက္သီးေျခာက္ေလးေတြကိုလည္း အရသာခံျပီးစားႏုိင္တာမုိ႔ အအီလည္းေျပ၊ အစပ္အရသာေလးလည္းပါတာေၾကာင့္ အခ်ဥ္အရသာနဲ႔လည္း ပိုမုိလုိက္ဖက္စြာ စားသံုးႏုိင္မွာျဖစ္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment