ဤေနရာသည္ ဗုဒၶဘုရား၏ ေမတၱာရိပ္ေအာက္တြင္ တည္ရွိပါေသာေၾကာင့္ ေမတၱာရိပ္သို႔ လာေရာက္ခုိလူံရင္း အလည္အပတ္ ၾကြေရာက္လာၾကေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေအးခ်မ္းသာယာၾကပါေစရွင္။
http://api.ning.com/files/bHmmkW-XxGLQN9yR1WXwM7O1jOooBj0ATQasYiGZcJYzT0d2lrE1J9qEhMfqfRVkukdniN63bkOYVZYa9iYcLY2YRiQVhTka/MTY2.gif

Thursday, 8 March 2012

ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ေၾကာ္ (၀ိုက္ဖီ)


ငွက္ေပ်ာ္ဖူးခ်ဥ္ေၾကာ္ အရံဟင္းတစ္ပြဲဆုိေပမယ့္ ဘယ္ဟင္းနဲ႔မဆုိ တြဲဖက္သံုးေဆာင္လုိ႔ လုိက္ဖက္တဲ့ အရသာရွိပါတယ္။ အခုတင္ျပမွာကေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ကို ၀က္သားသံုးထပ္သားေလးနဲ႔ ေၾကာ္ထားတာပါ။ ငွက္ေပ်ာဖူးေၾကာ္ဖုိ႔ ၀က္သားသံုးထပ္သား ငါးက်ပ္သားနဲ႔ အခ်ဥ္တည္ထားတဲ့ ရခိုင္ငွက္ေပ်ာဖူး လက္ႏွစ္ဆုပ္စာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္လံုးပဲလိုပါတယ္။



ငွက္ေပ်ာဖူးေၾကာ္ဖုိ႔ အရင္ဆံုး ရခိုင္ငွက္ေပ်ာဖူးတစ္ဖူးကို သံုးရက္ေလာက္ အခ်ဥ္တည္ထားရပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္အေရာင္ေလးလွေအာင္ အေပၚပလပ္ေတြမဖယ္ဘဲ အလယ္ကေနထက္ျခမ္းျခမ္း၊ ပလပ္ၾကားေတြထဲက အသီးကင္းေလးေတြ ဖယ္ပစ္ပါမယ္။ ျပီးရင္ ပါးပါးေလးေတြလွီးပါ။ လွီးျပီးတာနဲ႔ မန္က်ည္းသီးမွည့္ နည္းနည္းကို ေရေဖ်ာ္ထားတာနဲ႔ နယ္ေပးရပါမယ္။ အခ်ဥ္ဓာတ္၀င္ေအာင္ နယ္ေပးျပီးတာနဲ႔ ပုလင္း ဒါမွမဟုတ္ ဘူးလြတ္တစ္ခုထဲ ထည့္ထားရုံပါပဲ။ သံုးရက္ေလာက္ေနရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ရပါျပီ။


ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္နဲ႔ တြဲေၾကာ္မယ့္ ၀က္သားသံုးထပ္သားကို လက္တစ္ဆစ္စာ ပါးပါးအတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ။ ျပီးရင္ ပဲငံျပာရည္၊ ဆားနဲ႔ေသခ်ာနယ္ျပီးျပဳတ္ပါ။ သံုးထပ္သားျပဳျပီးျပီဆုိရင္ အသင့္ျဖစ္ေနျပီျဖစ္တဲ့ ငွက္ေပ်ာခ်ဥ္ဘူးထဲကေန ငွက္ေပ်ာခ်ဥ္ လက္ႏွစ္ဆုပ္စာေလာက္ကို ယူပါမယ္။ အရင္ဆံုး အကြင္းလုိက္လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီေတြကို နႏြင္းမူန္႔ခတ္ထားတဲ့ ဆီအုိးထဲကို ထည့္လိုက္ပါမယ္။ ၾကက္သြန္နီဖတ္ေတြ ေပ်ာ့သြားတဲ့အခါ သံုးထပ္သားျပဳတ္ေတြ ထည့္ေမႊပါမယ္။ ေနာက္ဆံုးက်မွ ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ကို ထည့္မွာပါ။ ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ထည့္ျပီးသြားရင္ေတာ့ အရသာ ဆားနဲ႔ဟင္းခတ္မူန္႔ထည့္ျပီး မီးဖိုေပၚက ခ်လုိ႔ရပါျပီ။


သံုးထပ္သားရဲ႕ အဆီကိုငွက္ေပ်ာခ်ဥ္က ထိန္းထားေပးသလို ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ရဲ႕ အခ်ဥ္ဓာတ္ကိုလည္း သံုးထပ္သားက ထိန္းထားေပးတဲ့အတြက္ အရသာတကယ့္ကို ထူးျခားတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ေၾကာ္ကို ျမည္းစမ္းၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment