ဤေနရာသည္ ဗုဒၶဘုရား၏ ေမတၱာရိပ္ေအာက္တြင္ တည္ရွိပါေသာေၾကာင့္ ေမတၱာရိပ္သို႔ လာေရာက္ခုိလူံရင္း အလည္အပတ္ ၾကြေရာက္လာၾကေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေအးခ်မ္းသာယာၾကပါေစရွင္။
http://api.ning.com/files/bHmmkW-XxGLQN9yR1WXwM7O1jOooBj0ATQasYiGZcJYzT0d2lrE1J9qEhMfqfRVkukdniN63bkOYVZYa9iYcLY2YRiQVhTka/MTY2.gif

Wednesday, 7 March 2012

ငါးၾကင္းအရိုးေပ်ာက္ေပါင္း (၀ုိက္ဖီ)


ငါးၾကင္းအရုိးေပ်ာက္ေပါင္းဟင္း ခ်က္ေပးဖို႔ ေတာင္းဆုိလာတဲ့ ပရိသတ္တစ္ဦးရဲ႕ ဆႏၵကို ျဖည့္ဆည္းေပးလုိက္ပါတယ္။ ငါးကို အရုိးေၾကာက္လုိ႔ မစားၾကသူေတြအတြက္ ငါးၾကင္းအရုိးေပ်ာက္ေပါင္းက အဆင္ေျပေစပါလိမ့္မယ္။

လုိအပ္တာကေတာ့ ငါးၾကင္းအေကာင္းၾကီး ခုတ္သား ၃၀-က်ပ္သား၊ စပါးလင္၊ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ေရွာက္သီးတုိ႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ငါးၾကင္းအေကာင္ၾကီးသားကို အကြင္းလုိက္ေလးေတြ အေနေတာ္လွီးျပီး ဆား၊ နႏြင္း၊ ဟင္းခတ္မူန္႔နဲ႔အတူ ေရွာက္သီး တစ္စိတ္အရည္ညွစ္ထည့္ျပီး နယ္ပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ငရုတ္သီးအနီပြေတာင့္နဲ႔ စပါးလင္တုိ႔ကိုလည္း တစ္ခါတည္း ေထာင္းထည့္ပါ။ အေရာင္အတြက္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ (ၾကာညိဳ႕)ကိုပါ ထည့္နယ္ျပီး ဟင္းေပါင္းအုိးထဲကို ငါးျမဳပ္ေအာင္ေရထည့္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး မီးဖိုေပၚမွာတည္လုိက္ရုံပါပဲ။

ဟင္းေပါင္းအုိးနဲ႔ တစ္ေရခန္းခါနီးမွာ ၾကက္သြန္နီ အလံုးအေသးေလးေတြကို မစိတ္ေတာ့ဘဲ အလံုးလုိက္အေပၚယံကေန ထည့္ပါမယ္။ အခ်ိဳဓာတ္အတြက္နဲ႔ အႏွစ္ရဖို႔အတြက္ပါ။ ေနာက္ ၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ေရလည္းခန္း၊ ဆီလည္းျပန္၊ ၾကက္သြန္လည္း ႏူးသြားျပီမုိ႔ အရုိးေပ်ာက္ေပါင္းတဲ့ ငါးၾကင္းေပါင္းရျပီေပါ့။

တကယ္လုိ႔ ငါးၾကင္းမဟုတ္ဘဲ ေစ်းနည္းနည္း သက္သာတဲ့ ငါးျမစ္ခ်င္းကို ေပါင္းခ်င္တယ္ဆုိရင္လည္း ေပါင္းလုိ႔ရပါတယ္။

No comments:

Post a Comment