ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္စားရတာ ျငီးေငြ႕ေနသူေတြအတြက္ ပဲပင္ေပါက္ကို အရသာတစ္မ်ိဳးနဲ႔ စားလို႔ရေအာင္ ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။ ပဲပင္ေပါက္ကို အခ်ဥ္စိမ္ထားတဲ့ ပဲတီခ်ဥ္ပဲျဖစ္ပါတယ္။ အခ်ဥ္စိမ္ထားတဲ့ ပဲတီခ်ဥ္ကို ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးေၾကာ္ထားတာပါ။
ေစ်းထဲက ၀ယ္လာတဲ့ ပဲတီခ်ဥ္ကို နဲနဲေလာက္၀ယ္ျပီး ေၾကာ္မွာျဖစ္တဲ့အတြက္ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴပဲလုိပါတယ္။ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ျပီး ပဲတီခ်ဥ္ထည့္ ငရုတ္သီးစိမ္း ညွပ္ထည့္လုိက္ရုံပါပဲ။ ပဲတီခ်ဥ္မွာ အငန္ဓာတ္ပါျပီးသားမုိ႔ ဘာမွထပ္ထည့္စရာ မလုိေတာ့ပါဘူး။ ၾကက္သားမူန္႔ နည္းနည္းထည့္ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္ရွိရင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္အုပ္ျပီးခ်လုိ႔ရပါတယ္။
ပဲတီခ်ဥ္ကို တုိ႔စရာအေနနဲ႔ ဒါမွမဟုတ္ အသုပ္ေတြ ပဲဟင္းေတြနဲ႔ တြဲဖက္စားေလ့ရွိေပမယ့္ ဒီလုိေလးေၾကာ္လုိက္ေတာ့ အန႔ံေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အရသာ ပိုရွိသြားမွာပါ။
No comments:
Post a Comment