ဤေနရာသည္ ဗုဒၶဘုရား၏ ေမတၱာရိပ္ေအာက္တြင္ တည္ရွိပါေသာေၾကာင့္ ေမတၱာရိပ္သို႔ လာေရာက္ခုိလူံရင္း အလည္အပတ္ ၾကြေရာက္လာၾကေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေအးခ်မ္းသာယာၾကပါေစရွင္။
http://api.ning.com/files/bHmmkW-XxGLQN9yR1WXwM7O1jOooBj0ATQasYiGZcJYzT0d2lrE1J9qEhMfqfRVkukdniN63bkOYVZYa9iYcLY2YRiQVhTka/MTY2.gif

Wednesday, 7 March 2012

ၾကက္သားငါးပိအစပ္ခ်က္ (၀ိုက္ဖီ)


ၾကက္သားငါးပိခ်က္ဆုိေပမယ့္ တို႔စရာနဲ႔ တုိ႔စားရတဲ့ ငါးပိခ်က္မ်ိဳး မဟုတ္ပါဘူး။ ၾကက္သားဆီျပန္ကိုပဲ ပံုစံတစ္မ်ိဳးနဲ႔ စားလို႔ရေအာင္ ခ်က္ထားတာပါ။ အမွန္ေတာ့ ရခိုင္တုိင္းရင္းသားေတြ စားေလ့ရွိတဲ့ ၾကက္သား ငရုတ္သီးဟင္းလုိပါပဲ။



ၾကက္သားငါးပိခ်က္အတြက္ ၾကက္သားအသား ၁၅-က်ပ္သား၊ ငါးပိလက္ဖက္စားဇြန္း ၂-ဇြန္းစာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁-လံုး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ပင္စိမ္းရြက္ နည္းနည္းပဲလုိပါတယ္။


အရင္ဆံုးၾကက္သားကိုျပဳတ္၊ ျပဳတ္ျပီးသားအသားကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါမယ္။ ၾကက္သားကို မျပဳတ္ခင္ ထံုးစံအတုိင္း အရသာ၊ နႏြင္းတုိ႔နဲ႔နယ္ပါ။


ဟင္းခ်က္ဖုိ႔ ပထမဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဆီသတ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး ပါးပါးလွီးထားပါမယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္သြားရင္ ေရေဖ်ာ္ထားတဲ့ ငါးပိထည့္ပါမယ္။ ငါးပိေျခာက္သြားျပီး အနံ႔ေမႊးလာတဲ့အခါ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြထည့္ပါ။ ဆားနဲ႔ ၾကက္သားမူန္႔ နည္းနည္းလည္း ထည့္လုိက္ပါဦး။ ျပီးမွ ၾကက္သားျပဳတ္အတံုးေလးေတြ ထည့္ပါ။ ၾကက္သားျပဳတ္ေလးေတြနဲ႔ ငါးပိဆီသတ္ထားတာေလးေတြ သမေအာင္ ေရအၾကမ္းပန္ကန္လံုး တစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေမႊျပီးခ်ခါနီးရင္ ပင္စိမ္းအုပ္လုိက္ လုိ႔ရပါတယ္။ ဒီဟင္းက နႏြင္းနဲ႔ ခ်က္တာမုိ႔လုိ႔ အေရာင္တင္မူန္႔ မထည့္မိဖုိ႔လုိပါတယ္။ နႏြင္းနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းက ဟင္းရဲ႕ အေရာင္ကို တစ္မ်ိဳးလွပေစမွာပါ။


ဒါဆုိရင္ေတာ့ ဒီရခိုင္စတုိင္ဟင္းတစ္မ်ိဳးကို ပံုစံေျပာင္းခ်က္ထားတဲ့ ၾကက္သားငါးပိ အစပ္ခ်က္တစ္ပြဲရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment