ဤေနရာသည္ ဗုဒၶဘုရား၏ ေမတၱာရိပ္ေအာက္တြင္ တည္ရွိပါေသာေၾကာင့္ ေမတၱာရိပ္သို႔ လာေရာက္ခုိလူံရင္း အလည္အပတ္ ၾကြေရာက္လာၾကေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေအးခ်မ္းသာယာၾကပါေစရွင္။
http://api.ning.com/files/bHmmkW-XxGLQN9yR1WXwM7O1jOooBj0ATQasYiGZcJYzT0d2lrE1J9qEhMfqfRVkukdniN63bkOYVZYa9iYcLY2YRiQVhTka/MTY2.gif

Wednesday, 7 March 2012

ငွက္ေပ်ာဖူးသုပ္ (၀ုိက္ဖီ)


ျမန္မာ့ရုိးရာ အသုပ္မ်ိဳးစံုက ထမင္းျမိန္ေစတာေၾကာင့္ ေနရာေဒသမ်ိဳးစံုမွာ သူ႔ေဒသနဲ႔ သူ႔ပံုစံမ်ိဳးစံုနဲ႔ အသုပ္မ်ိဳးစံုကို ျပဳလုပ္စားေသာက္ေလ့ရွိပါတယ္။ အဲ့လုိ အသုပ္မ်ိဳးစံုေတြထဲကမွ ႏူးညံ့ျပီး အရသာေကာင္းလွတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူးသုပ္ေလးကို ၀ိုက္ဖီက ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာဖူးသုပ္ဖုိ႔အတြက္ ရခိုင္ငွက္ေပ်ာဖူးတစ္ျခမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ေျမပဲဆန္ေထာင္း အနည္းငယ္၊ သံပရာသီးတုိ႔ပဲ လုိအပ္ပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာဖူးကို အေပၚယံ ပပ္ပပ္ေတြခြာျပီး အတြင္းပိုင္း အသားႏုႏုကို ျပဳတ္ပါမယ္။ ႏူးလြယ္တဲ့အတြက္ ငါးမိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္ျပီးရင္ ခပ္ရိတ္ရိတ္ေလးေတြ လွီးပါမယ္။ လွီးထားတဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးကို သုပ္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ အေပၚမွာေရးထားတဲ့ အမယ္ေတြစံုလင္ေအာင္ထည့္ျပီး နယ္ဖတ္သုပ္ရုံပါပဲ။ ခပ္စိမ့္စိမ့္ေလးပဲစားလိုသူေတြ အတြက္ကေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ သံပရာသီးကို ခပ္ကဲကဲေလး ထည့္ေပးလုိက္ရုံပါပဲ။

စားေနက်လက္သုပ္ေတြက ရုိးအီေနျပီဆုိတဲ့သူေတြအတြက္ အရသာတစ္မ်ိဳးထူးတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူးသုပ္နဲ႔ အဆင္ေျပၾကမယ္ထင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment