ဤေနရာသည္ ဗုဒၶဘုရား၏ ေမတၱာရိပ္ေအာက္တြင္ တည္ရွိပါေသာေၾကာင့္ ေမတၱာရိပ္သို႔ လာေရာက္ခုိလူံရင္း အလည္အပတ္ ၾကြေရာက္လာၾကေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေအးခ်မ္းသာယာၾကပါေစရွင္။
http://api.ning.com/files/bHmmkW-XxGLQN9yR1WXwM7O1jOooBj0ATQasYiGZcJYzT0d2lrE1J9qEhMfqfRVkukdniN63bkOYVZYa9iYcLY2YRiQVhTka/MTY2.gif

Wednesday, 7 March 2012

ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္တာလေပါ (၀ုိက္ဖီ)


အရည္ေသာက္ ဟင္းတစ္ခြက္ခ်က္ဖုိ႔ စီစဥ္ထားပါတယ္။ ပံုမွန္ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ဟင္းရည္ေတြလုိ မဟုတ္ဘဲ အရသာေရာ ခ်က္ျပဳတ္တဲ့ပံုစံပါမတူတဲ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္တာလေဘာ ဟင္းရည္နည္းကို ေျပာျပမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္တာလေဘာခ်က္ဖုိ႔ ပုစြန္ ၅-က်ပ္သားခန္႔၊ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ ၁၀-က်ပ္သားခန္႔၊ ဆန္ေလွာ္မူန္႔ အနည္းငယ္၊ ငါးပိ(ရည္က်ိဳငါးပိ) အနည္းငယ္တုိ႔ပဲလုိပါတယ္။

ပထမဆံုး လုိသေလာက္ေရကိုထည့္က်ိဳျပီး ေရထဲကိုကိုင္ျပီးသား ပုစြန္ေတြ ထည့္ပါမယ္။ ေရပြက္ပြက္ဆူတဲ့အခါ အရသာမူန္႔၊ ဆားအနည္းငယ္ကိုထည့္ျပီး ငါးပိတစ္ဇြန္း (ဟင္းခတ္ဇြန္း)နဲ႔ ဆန္ေလွာ္မူန္႔ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ငါးပိရည္နံ႔ေလးသင္းသင္းလာျပီဆုိရင္ အသင့္ျပင္ထားတဲ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ကို ခတ္လုိက္လုိ႔ရပါျပီ။

အခ်ဥ္အရသာ အေနေတာ္ပဲဆိုရင္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ခတ္ျပီးေတာ့ တစ္ခ်က္၊ ႏွစ္ခ်က္ေမႊျပီးသြားတာနဲ႔ ခ်လို႔ရပါျပီ။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္တာလေဘာကေတာ့ ပံုမွန္ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရည္ေတြနဲ႔ မတူဘဲ ဆန္မူန္႔နဲ႔ ရည္က်ိဳငါးပိကို သံုးထားတာေၾကာင့္ အနံ႔ေရာ အရသာပါတစ္မ်ိဳး ထူးျခားတဲ့ အရည္ေသာက္တစ္ခြက္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment