မ်ိဳးေအာင္ထားတဲ့ ဘဲသေႏၶသားကို balut လို႔ေခၚပါတယ္။ ေရပူထဲမွာ သူတို႔ကို ထည့္ၿပဳတ္ထားၾကေပမယ့္ အသက္ရွင္ သန္ေနတုန္းပါပဲ။ ဒီလို မ်ိဳးေအာင္ၿပီးအေကာင္ေပါက္လုနီးနီး ဘဲဥ ေတြကို ရရွိႏိုင္တဲ့ ေနရာတခ်ိဳ႕က လမ္းေဘး ဆိုင္ေတြမွာေတာ့ ပရိုတိန္းၿပည့္၀ၿခင္း၊ စားေသာက္ေကာင္းတဲ့ လမ္းေဘးစာၿဖစ္ၿခင္း ေၾကာင့္ balut ေတြကို ကမၻာေပၚမွာ ရွိတဲ့ လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားစားသံုးေနၾကတာဟာ ယဥ္ေက်းမႈတစ္ခုလို ၿဖစ္လို႔ေန ပါတယ္။ အထူးသၿဖင့္ ဖိလစ္ပိုင္ႏုိင္ငံရဲ႕ လမ္းမေတြေပၚမွာ အေတာ္ေလးကို ေရာင္းေကာင္းၿပီး ၀ယ္စားသူလည္းမ်ားပါတယ္ ။ ဒီဘဲသေႏၶသားေပါက္ကိုစားတဲ့ သူေတြဟာ ဆား၊ ငရုတ္ဆီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ဗီနီဂါ ေတြေရာစပ္ၿပီး အခ်ဥ္အၿဖစ္ တြဲဖက္စားသံုးၾကပါတယ္။
ဒီဥ ေတြရဲ႕ ေဘးမွာ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကို အလြန္ပဲ ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ရနံ႕ ရေအာင္ၿပဳလုပ္ထားတဲံအတြက္ အထဲမွာရွိိတဲ့ ဘဲသေႏၶသားေလာင္းေလးနဲ႔ အေကာင္ေပါက္ေလးေတြကိုစားရတာ အလြန္သာရွိတယ္လို႔ စားသံုး သူေတြက ဆိုပါတယ္။ မ်ိဳးေအာင္ထားတဲ့ ဘဲဥေတြရဲ႕ အသက္အရြယ္ကိုၾကည့္ၿပီး ေဘးနားက အၿဖဴဖတ္ေတြ ကို ေတာ့သိပ္မစားၾကပါဘူး။ ဘာေၾကာင့္လည္းဆိုေတာ့ အသက္နည္းနည္းၾကီးလာရင္ အရိုးႏု ေတြက စားရတာ နည္းနည္း မာလို႔ၿဖစ္ပါသတဲ့။
ဒီဥ ေတြရဲ႕ ေဘးမွာ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကို အလြန္ပဲ ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ရနံ႕ ရေအာင္ၿပဳလုပ္ထားတဲံအတြက္ အထဲမွာရွိိတဲ့ ဘဲသေႏၶသားေလာင္းေလးနဲ႔ အေကာင္ေပါက္ေလးေတြကိုစားရတာ အလြန္သာရွိတယ္လို႔ စားသံုး သူေတြက ဆိုပါတယ္။ မ်ိဳးေအာင္ထားတဲ့ ဘဲဥေတြရဲ႕ အသက္အရြယ္ကိုၾကည့္ၿပီး ေဘးနားက အၿဖဴဖတ္ေတြ ကို ေတာ့သိပ္မစားၾကပါဘူး။ ဘာေၾကာင့္လည္းဆိုေတာ့ အသက္နည္းနည္းၾကီးလာရင္ အရိုးႏု ေတြက စားရတာ နည္းနည္း မာလို႔ၿဖစ္ပါသတဲ့။
ဒါ ဖိလစ္ပိုင္မွာပါ။ ႏိုင္ငံၿခားသားေတြက သူတို႔အစားအေသာက္ခံုမင္မႈအတြက္ သက္ရွိသတၱ၀ါေတြကို စိမ္ေခၚ မႈၿပဳေန ပါၿပီ။ ဘယ္လိုပဲ စားေသာက္ဖို႔အရသာရွိရွိ ဘယ္လိုပဲေမႊးၾကိဳင္ေနပါေသာ သေႏၶေအာင္ၿပီး အေကာင္ေပါက္ လုဆဲဆဲ ဘဲသေႏၶသားေတြကို စားေသာက္တာဟာ အသက္ရွိေနတဲ့ သတၱ၀ါတစ္ေကာင္ ကိုစားေန သလိုပါပဲ။ ဒီလုပ္ရပ္ကို တိရိစၦာန္ညွင္းပန္း ကာကြယ္ေရးအသင္းေတြကလည္း ရွံဳခ်ထားပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဖိလစ္ပိုင္ႏုိင္ငံရဲ႕လမ္းၾကားေတြမွာေတာ့ စည္ကားေနတုန္းပါပဲ။
မူရင္းလင့္ခ္ ငယ္ေလး ထံမွျပန္လည္ကူးယူေဖာ္ျပေပးထားပါသည္။
No comments:
Post a Comment