ဤေနရာသည္ ဗုဒၶဘုရား၏ ေမတၱာရိပ္ေအာက္တြင္ တည္ရွိပါေသာေၾကာင့္ ေမတၱာရိပ္သို႔ လာေရာက္ခုိလူံရင္း အလည္အပတ္ ၾကြေရာက္လာၾကေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေအးခ်မ္းသာယာၾကပါေစရွင္။
http://api.ning.com/files/bHmmkW-XxGLQN9yR1WXwM7O1jOooBj0ATQasYiGZcJYzT0d2lrE1J9qEhMfqfRVkukdniN63bkOYVZYa9iYcLY2YRiQVhTka/MTY2.gif

Friday, 9 March 2012

ေၾကာ္ေလွာ္ထားေသာ အစားအေသာက္မ်ားေၾကာင့္ အမ်ိဳးသမီးၾကီးမ်ားတြင္ ေလျဖတ္ေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခမ်ား

http://www.blastgroups.com/uploads/normal_0_1297752231_9587412.jpghttp://api.ning.com/files/IC2KxBl5DtmWkExi7D9Ui-2teBgt8ARssf4L4GruXKviaEYKzsCjyq3I*HajILtsuPUCs3fgFM2-XFfgUdhUaaolryb0DEAM/rIytLRT5Npy79wvk57tZkbNso1_500.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD1441bqhUMqg2WXpWCWlerVYIgEnUg4KS3zNX7mzQnLrB_0qEZQjLh8sO9oo9hymy-k-2h55K7cW36YFhkKmofjFptaICrWVicawk4uHT7r_ZTaZwkeymdeqJA6PGdSOBkv7uUIUfi88M/

အကင္မ်ားႏွင့္ ဆီေၾကာ္မုန္႔မ်ားတြင္ ေတြ႕ရေသာ အဆီမ်ားကို စားသံုးမူမ်ားေသာ အမ်ိဳးသမီးၾကီးမ်ားသည္ အျခားအဆီေလွ်ာ့စားေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားထက္ ေလျဖတ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခပိုမ်ားေၾကာင္း အေမရိကန္ႏုိင္ငံတြင္ ျပဳလုပ္ခဲ့သည့္ ေလ့လာမူတစ္ခုက ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။

အေမရိကန္ႏုိင္ငံ ေျမာက္ကယ္ရုိလုိင္းနားတကၠသိုလ္မွ သုေတသီမ်ားသည္ အသက္ ၅၀မွ ၇၉ႏွစ္ၾကား ေသြးဆံုးျပီးေသာ အမ်ိဳးသမီးေပါင္း ၈၇,၂၀၅ ဦးကို ေလ့လာခဲ့ျပီး ၎တုိ႔၏ စားေသာက္ပံု အေလ့အက်င့္မ်ားကို ေလ့လာခဲ့သည္။

တစ္ေန႔လွ်င္ ဖက္တီးအက္ဆစ္ ၆-ဒသမ ၁-ဂရမ္ အထိပါ၀င္ေသာ အစားအစာမ်ားကို စားသံုးေသာ အမ်ိဳးသမီးၾကီးမ်ားသည္ ဖက္တီးအက္ဆစ္ ၂-ဒသမ ၂-ဂရမ္ခန္႔သာ စားသံုးေသာ အမ်ိဳးသမီးၾကီးမ်ားထက္ ႏွလံုးေသြးေၾကာပိတ္၍ ေလျဖတ္ႏုိင္ေျခ ၃၉-ရာခိုင္ႏူန္းပိုမ်ားေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။

သို႔ေသာ္ ယင္းသို႔ ေလျဖတ္ေရာဂါျဖစ္ႏုိင္သည့္ အေျခအေနကို အက္စပရင္ေဆး၀ါးေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ဆက္လက္ေျပာၾကားသည္။

ေသြးဆံုးျပီး အမ်ိဳးသမီးၾကီးေတြမွာ အသြင္ေျပာင္းႏုိင္တဲ့ အဆီဓာတ္ေတြေၾကာင့္ ေလျဖတ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ပိုမ်ားတယ္ဆုိတာ ကြ်န္ေတာ္တုိ႔ရဲ႕ ေတြ႕ရွိခ်က္ကလည္း အတည္ျပဳေပးခဲ့ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့လည္း အက္စပရင္ေဆးေသာက္ျပီး မလုိလားအပ္တဲ့ ဆုိးက်ိဳးသက္ေရာက္မူေတြကို ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္”ဟု သုေတသနကို ဦးေဆာင္ခဲ့သူက ေျပာၾကားသည္။

၀ါရွင္တန္္၊ ရန္ကုန္၊ မတ္-၂ (7day News ) Vol.11, No.1. MARCH 8,2012

No comments:

Post a Comment