ဒီဟင္းကေတာ့ ငါးဆီျပန္ခ်က္စားလုိ႔ ရုိးေနတဲ့သူေတြအတြက္ပါ။ ငါးၾကင္းကို ဆင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ခ်က္တာျဖစ္ျပီးေတာ့ ဆင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိတ္ေလးေတြရဲ႕ အရသာ တကယ့္ကို ခံတြင္းျမိန္ေစမွာပါ။ တကယ္ေတာ့ ငါးၾကင္းမွ မဟုတ္ပါဘူး။ ဘယ္ငါးနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ ခ်က္လုိ႔ရပါတယ္။
လုိအပ္တာေတြက ငါးၾကင္း ၁၅-က်ပ္သား၊ ဆင္ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃-လံုး၊ ငါးပိ အနည္းငယ္ပဲ လုိပါတယ္။ ပထမဆံုး ငါးၾကင္းေတြကို လက္ႏွစ္သစ္စာ အတံုးငယ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးျပီး ဆား၊ နႏြင္းတုိ႔နဲ႔ နယ္ထားပါမယ္။ ဆင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္း အေပၚယံ အခြံခြာျပီး အလံုးလုိက္ကို ခပ္ပါးပါး အကြင္းေလးေတြ ကြင္းလွီးပါမယ္။
စခ်က္ျပီဆုိရင္ ၾကက္သြန္ဆီသတ္ထဲကို ငါးပိကြမ္းသီးလံုးခန္႔ (ေရအနည္းငယ္နဲ႔ ပ်စ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ထားျပီး) ထည့္ပါ။ ငါးပိနံ႔ေမႊးေအာင္ ေမႊျပီသြားျပီဆုိမွ နယ္ႏွပ္ထားတဲ့ ငါးၾကင္းကိုထည့္ပါမယ္။ ငါးၾကင္းကို ထည့္ေမႊျပီးမွ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ခဏအုပ္ထားေပးပါ။ ေရပြက္လာျပီဆုိရင္ ခုနက ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ဆင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ပါမယ္။ ဆင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ျပီးရင္ ေရေလးနဲ႔ပဲ ျပန္အုပ္ထားပါ။ ဆီက်န္ေရက်န္ေလးနဲ႔ဆုိရင္ ပိုစားေကာင္းေပမယ့္ ဆီျပန္ပဲစားခ်င္သူေတြက ဆီျပန္မွခ်လုိ႔ရပါတယ္။
ဆင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးအ၀ုိငး္ေလးေတြက ပါးပါးေလးေတြမုိ႔ ၃-၄မိနစ္ေလာက္ ဆုိရင္ႏူးပါျပီ။ နံနံပင္အုပ္လုိသူေတြလည္း နံနံပင္အုပ္ျပီးခ်လုိ႔ရပါျပီ။ ငရုတ္သီးစိမ္းနံ႔ေလးေမႊးေအာင္ ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္လုိက္ကို အလယ္ကေနျခမ္းျပီးေတာ့ အုပ္လုိ႔လည္းရပါတယ္။
ငါးၾကင္းအသားေတြနဲ႔အတူ ခ်ဥ္ျပံဳးျပံဳး ဆင္ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရသာက ထူးကဲလွပါတယ္။ အႏွစ္ကေလးနဲ႔ နယ္ဖတ္စားေသာက္တတ္သူေတြ အတြက္ေတာ့ ဟင္းတစ္ခြက္တည္းနဲ႔ အလုပ္ျဖစ္မွာ အမွန္ပါပဲ။
No comments:
Post a Comment