ဒီတစ္ခါေတာ့ အရန္ဟင္းတစ္ခြက္ခ်က္ဖုိ႔ စီစဥ္ထားပါတယ္။ မီးေနသည္ဟင္းလုိ႔လည္း ေျပာၾကတဲ့ ငါးက်ည္းေျခာက္ မန္က်ည္းသီးဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒီဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ဖုိ႔ ငါးက်ည္းေျခာက္ တစ္ဆယ္က်ပ္သား၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္ လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ငရုတ္သီးခြဲျခမ္းတုိ႔ပဲ လုိပါတယ္။
ပထမဆံုး ငါးက်ည္းေျခာက္ကို အရုိးဖယ္ျပီး အသားေလးေတြကို ႏႊာ၊ ဒါမွမဟုတ္ ကတ္ေၾကးနဲ႔ အပိုင္းေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ညွပ္ထားပါ။ မန္က်ည္းသီးမွည့္ကိုေတာ့ ေရစိမ္ျပီး အႏွစ္ေတြရေအာင္ ဆန္ခါနဲ႔ တြန္းလုိက္ပါ။
တျခားဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ေတြလုိပဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ အရင္ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ပါးပါးလွီးထားတာကိုေၾကာ္၊ ျပီးရင္ အဲဒီႏွစ္မ်ိဳးစလံုးကို ဆယ္ျပီး ေဘးဖယ္ထား။ က်န္တဲ့ဆီထဲကို မန္က်ည္းသီးႏွစ္ ထည့္ေမႊပါ့မယ္။ မန္က်ည္းႏွစ္ ဆီပူထိုးျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးခြဲျခမ္းထည့္ပါ။ ၾကက္သားမူန္႔လည္းထည့္ပါမယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ငါးက်ည္းေျခာက္ေတြ ထည့္ေမႊရုံပါပဲ။ အမယ္ေတြက ဆီစုပ္တာေၾကာင့္ ဆီကို ခပ္မ်ားမ်ားေလး ထည့္ဖို႔လိုပါတယ္။ မန္က်ည္းႏွစ္နဲ႔ ငါးက်ည္းထည့္ေမႊလုိ႔ ႏွံ႔စပ္သြားျပီး ေမႊးလာရင္ ခ်လို႔ရပါျပီ။ ခ်ျပီးမွ ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီတုိ႔ကို ေရာေမႊေပးလုိက္ရုံပါပဲ။
ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နဲ႔ မန္က်ည္းမွည့္ေၾကာ္ေလးက ဒန္႔သလြန္ရြက္ဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႔ဆုိရင္ အလြန္လုိက္ဖက္တာပါပဲ။
No comments:
Post a Comment