၀က္ပိန္းဥရွမ္းခ်က္က ရွမ္းတုိင္းရင္းသားေတြ ခ်က္ျပဳတ္ေလ့ရွိတဲ့ ဟင္းတစ္မ်ိဳးပါပဲ။ တကယ္ေတာ့ ၀က္ပိန္းဥခ်က္က မုန္ညင္းခ်ဥ္ ဒါမွမဟုတ္ ရွမ္းခ်ဥ္ထည့္ခ်က္ရတာေၾကာင့္ ရွမ္းအေငြ႕အသက္အျပည့္အ၀ ရွိတဲ့ ဟင္းလုိ႔ဆုိရမွာျဖစ္ပါတယ္။
၀က္ပိန္းဥခ်က္ခ်က္ဖုိ႔ ၀က္သားေပါင္သား ၁၅-က်ပ္သား၊ ပိန္းဥ (ျပဳစားရတဲ့ ပိန္းဥအေသးေလးေတြ) ၅-လံုး၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ဒါမွမဟုတ္ ရွမ္းခ်ဥ္အနည္းငယ္ပဲ လုိပါတယ္။ အခုခ်က္မွာကေတာ့ မုန္ညင္းခ်ဥ္နဲ႔ ခ်က္မွာပါ။
၀က္သားနဲ႔ ပိန္းဥကို ပံုမွန္၀က္အာလူးဟင္းေတြ ခ်က္သလိုပဲ ရုိးရုိးရွင္းရွင္း ခ်က္ရမွာပါ။ မုန္ညင္းခ်ဥ္ကိုေတာ့ လက္တစ္ဆစ္စာ အပိုင္းေလးတြလွီးျပီး ၀က္သားနဲ႔ ပိန္းဥႏူးေလာက္မွ ထည့္လုိက္ပါ။ မုန္ညင္းနံ႔ေလး စိမ့္၀င္သြားေအာင္ ေရနည္းနည္းထည့္ေပးပါ။ အလယ္ကေနထက္ျခမ္း ျခမ္းျခမ္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကို ေနာက္ဆံုးမွာ အုပ္ေပးလုိက္ရုံပါပဲ။
၀က္သားနဲ႔ ပိန္းဥကို ပံုမွန္၀က္အာလူးဟင္းေတြ ခ်က္သလိုပဲ ရုိးရုိးရွင္းရွင္း ခ်က္ရမွာပါ။ မုန္ညင္းခ်ဥ္ကိုေတာ့ လက္တစ္ဆစ္စာ အပိုင္းေလးတြလွီးျပီး ၀က္သားနဲ႔ ပိန္းဥႏူးေလာက္မွ ထည့္လုိက္ပါ။ မုန္ညင္းနံ႔ေလး စိမ့္၀င္သြားေအာင္ ေရနည္းနည္းထည့္ေပးပါ။ အလယ္ကေနထက္ျခမ္း ျခမ္းျခမ္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကို ေနာက္ဆံုးမွာ အုပ္ေပးလုိက္ရုံပါပဲ။
No comments:
Post a Comment