ဒီတစ္ခါမွာေတာ့ ေပါ့ေပါ့ပါးပါး စားလုိ႔ရမယ့္ စားဖြယ္တစ္မ်ိဳးကို စီစဥ္ထားပါတယ္။ ထမင္း၀ိုင္းမွာထက္ နံနက္စာစားခ်ိန္မွာ ဒါမွမဟုတ္ ေန႕ခင္းေန႕လယ္ အစာေျပလုိ႔ အဆင္ေျပေစမယ့္ ပဲျပားၾကက္ဥေၾကာ္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ပဲျပားၾကက္ဥေၾကာ္အတြက္ လတ္ဆတ္တဲ့ ပဲျပားမာမာႏွစ္တံုး၊ ၾကက္ဥတစ္လုံးပဲလုိပါတယ္။ ပဲျပားၾကက္ဥေၾကာ္အတြက္ အဓိကတြဲဖက္စားမယ့္ အခ်ဥ္ရည္ကေတာ့ ပဲျပားေၾကာ္ အရသာေတြ႕ဖုိ႔အတြက္ အဓိကက်ပါတယ္။ ပထမဆံုး အခ်ဥ္ေရစပ္ပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ခ်င္း အနည္းငယ္ ေထာင္းပါမယ္။ မန္က်ည္းသီးမွည့္အနည္းငယ္ကို စင္ၾကယ္စြာေဆးျပီး ေရေႏြးနဲ႔ စိမ္ထားပါ။ ျပီးရင္ မန္က်ည္းႏွစ္ရေအာင္ ညွစ္ယူျပီး ေထာင္းထားတဲ့ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါမယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ နံနံပင္ပါးပါးလွီးထားတာထည့္ပါ။ ဆားနဲ႕ ဟင္းခတ္မူန္႕ထည့္ျပီး ေမႊလုိက္ရင္ အရသာရွိလွတဲ့ မန္က်ည္းခ်ည္ရည္ရပါျပီ။
အခ်ဥ္ရည္ အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ ပဲျပားကို စေၾကာ္ပါမယ္။ အထူအပါး ညီဖုိ႔ အေရးၾကီးပါတယ္။ လွီးျပီးတဲ့ ပဲျပားေလးေတြကို ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ေရာေမႊထားတဲ ့အရည္နဲ႔ အရသာ၀င္ေအာင္ သုပ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ပဲျပားေလးေတြရဲသြားေအာင္ ေၾကာ္လုိက္ပါမယ္။ အတြင္သား ၾကက္ေအာင္ ၾကက္ဥမထည့္ခင္ ေၾကာ္တာျဖစ္ပါတယ္။ ပဲျပားေလးေတြ ဆီထဲက ဆယ္ျပီးရင္ အရသာမထည့္ဘဲ ေမႊထားတဲ့ ၾကက္ဥထဲကို တစ္ခုခ်င္စီ ထည့္ျပီး မီးေအးေအးနဲ႕ ေၾကာ္ရုံပါပဲ။
ဒါဆုိရင္ေတာ့ အရသာစိမ့္စိမ့္နဲ႔ ပဲျပားေၾကာ္ေလးေတြကို မန္က်ည္းအခ်ည္ရည္၊ ဆလပ္ရြက္တုိ႔နဲ႔ ျမိန္ရွက္စြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ျပီျဖစ္ပါတယ္ရွင္။
အခ်ဥ္ရည္ အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ ပဲျပားကို စေၾကာ္ပါမယ္။ အထူအပါး ညီဖုိ႔ အေရးၾကီးပါတယ္။ လွီးျပီးတဲ့ ပဲျပားေလးေတြကို ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မူန္႕ေရာေမႊထားတဲ ့အရည္နဲ႔ အရသာ၀င္ေအာင္ သုပ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ပဲျပားေလးေတြရဲသြားေအာင္ ေၾကာ္လုိက္ပါမယ္။ အတြင္သား ၾကက္ေအာင္ ၾကက္ဥမထည့္ခင္ ေၾကာ္တာျဖစ္ပါတယ္။ ပဲျပားေလးေတြ ဆီထဲက ဆယ္ျပီးရင္ အရသာမထည့္ဘဲ ေမႊထားတဲ့ ၾကက္ဥထဲကို တစ္ခုခ်င္စီ ထည့္ျပီး မီးေအးေအးနဲ႕ ေၾကာ္ရုံပါပဲ။
ဒါဆုိရင္ေတာ့ အရသာစိမ့္စိမ့္နဲ႔ ပဲျပားေၾကာ္ေလးေတြကို မန္က်ည္းအခ်ည္ရည္၊ ဆလပ္ရြက္တုိ႔နဲ႔ ျမိန္ရွက္စြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ျပီျဖစ္ပါတယ္ရွင္။
No comments:
Post a Comment